Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Selectie van TOP/IAA fresh wint eerste thuiswedstrijden

De tweede competitieronde werd gespeeld op het sportcomplex van TOP met Avanti/POST Makelaardij uit Pijnacker als tegenstander. De voordelen van de door het KNKV geïnitieerde regionale opzet van de veldcompetitie waren afgelopen zaterdag duidelijk aanwezig. Er was veel publiek van beide verenigingen én uit de regio, dat samen met het zonnige weer de ingrediënten waren voor een mooie korfbalmiddag.

TOP 2 begon sterk aan het duel, pakte al snel een 3-0 voorsprong om uiteindelijk met een voorsprong van 8-3 de rust in te gaan. Avanti schakelde een tandje bij en even leek het met 10-8 nog spannend te gaan worden. Het krachtsverschil, dat eigenlijk de gehele wedstrijd in het voordeel van TOP was, gaf aan het einde van de wedstrijd de doorslag. TOP2 won uiteindelijk met 15-11. 

 

Vervolgens was het de beurt aan de eerste teams. De eerste helft van de veldcompetitie wordt gebruikt om de selectie breed te ontwikkelen. Dat betekent tevens dat veel spelers en speelsters speeltijd krijgen. Bij deze wedstrijd startten er dus andere spelers dan vorige week tegen Fortuna.  Na een moeizame eerste helft van beide kanten met weinig goals, maar wel met veel energie en inzet stond er een ruststand van 5-7 op het scorebord. Het krachtsverschil was ook hier in het voordeel van TOP, hoewel dat in de ruststand niet naar voren kwam. Een simpele analyse wees uit: het rendement moet omhoog. Zoals ook in het verslag van Avanti terecht wordt vermeld ‘De meiden van TOP redden in de tweede helft echter de meubelen. De 5-7 wordt vrij snel omgebogen naar een 10-7 voorsprong’. Ook Thimo Winter had inmiddels de korf gevonden en Avanti had steeds meer moeite met de verdedigende druk. Een eindstand van 15-10 was, zeker na een matige eerste helft, meer dan prima!

 

Volgende week wederom 2 thuiswedstrijden tegen het Scheveningse KVS.

 

14:00 TOP/IAA fresh 2 - KVS/Groeneveld keukens 2

15:30 TOP/IAA fresh 1 - KVS/Groeneveld keukens 1

 

 

 

Share