Club nieuws

Seizoen geopend met TOP-dag

Hoe open je als landskampioen het seizoen, wetende dat je alle vrijwilligers nog wilt bedanken voor hun enorme inzet in het vorige seizoen? Een vrijwilligersdag! Daar waren we als bestuur snel uit. Toen moesten we nog een datum prikken.. Dat viel niet mee! Als dubbel landskampioen hebben we eind vorig seizoen veel festiviteiten gehad, vandaar dat we deze gelegenheid over de zomervakantie hebben heen getild. De dag van ICE voor onze trouwe supportersschare, die moesten we ook nog plannen! Vorig jaar is het goed bevallen om deze twee evenementen te combineren dus we besloten dit weer te doen. Ook de ACJ wilde nog iets voor de jeugd doen maar ook de Welpenleiding… Als we dan toch bezig zijn laten we het dan maar groots aanpakken! En dat is gelukt! Nu kan ik een verslag van de hele dag schrijven maar het is natuurlijk veel leuker wanneer we vanuit degenen die de activiteiten hebben georganiseerd een verslag kunnen lezen! Daarom allereerst vanuit de ACJ en Welpenleiding een kort verslag van hun activiteiten welke overigens fantastisch waren geregeld!


Speurtocht van Ice

s Ochtends in alle vroegte is Ice langs geweest bij TOP. Vanuit zijn Iglo heeft hij overal voetstappen achter gelaten. Bijna alle welpen en kinderen die in een F of een E team spelen, hebben in groepjes de voetsporen gevolgd. Ze kwamen van alles tegen: Leuke spelletjes hebben ze gedaan, ze zijn geschminkt, hebben uiteraard een snoepje gekregen: het kon niet op!
Daarna kwam Ice uit zijn Iglo en uiteraard wilde Ice graag met de groepjes op de foto.
Ondertussen kon er op het terrein van TOP ook een spelletje gedaan worden, of er werd een heuse clinic gegeven! Echt gekorfbald dus! Hierover hieronder meer. Dat was weer even mooi: opwarmen voor het nieuwe seizoen en kijken wie er ook alweer in je team zit.
Hierbij willen we iedereen bedanken, die ons hebben geholpen tijdens deze leuke ochtend. Ook alle kinderen bedankt, het was mooi om jullie zo te zien genieten!
Veel plezier komend jaar en tot de volgende activiteit!

De ACJ

Clinics voor Welpen, E, F en D

Zaterdagochtend waren veel kinderen al vroeg paraat om te beginnen aan de eerste training van dit jaar. Het was te zien, dat iedereen er weer veel zin in had. Het was prachtig weer, een grote opkomst en heel veel trainers.
Dit keer een heleboel bijzondere trainers. Want veel spelers uit de selectie waren deze dag extra vroeg naar TOP gekomen. Daisy en Charlotte hebben tegen al onze F-jes en welpen opgenomen en helaas geen enkele wedstrijd gewonnen. Het was dan ook tien tegen 2, maar toch. De kinderen vonden het prachtig.
Ondertussen druppelden de D ers binnen voor hun clinic van een uur. Vooral in de 1 tegen 1 ging het er fanatiek aan toe. En iedereen weet nu ook, dat als je te laat op de training komt, je mag gaan opdrukken.......
De E had de clinic pas na de speurtocht vol enthousiasme en in grote getale gingen ze fanatiek aan de slag.
Selectieleden bedankt voor jullie enthousiasme, de kinderen hebben ervan genoten.

Namens de Welpenleiding, Lisette

Tobbedansen, voetbal, broodjes worst, ijs, zon en vooral veel plezier!

Na de clinics en speurtocht waren er broodjes worst voor alle kinderen. De mensen achter de bar en supportersclub hebben een kleine 200 broodjes belegd en iedereen had het zichtbaar naar zijn zin.
De supportersclub heeft niet stilgezeten en daarnaast ook gezorgd voor een aantal mooie attracties. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Natuurlijk werkte het weer enorm mee! Naast de B- en C-aspiranten konden ook de jongere kinderen (onder begeleiding) deelnemen.
Ondertussen waren op veld 1 en 2 oefenwedstrijden begonnen voor TOP 1, 2, 4, 5 en een combinatie van TOP A1 en TOP A2.


Vrijwilligers BBQ

Ook dit jaar bestond de mogelijkheid voor niet-vrijwilligers om tegen betaling deel te nemen aan de BBQ. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt en uiteindelijk hadden we meer dan 230 aanmeldingen en was het een drukste van jewelste. Het is natuurlijk een hele organisatie om voor zon grote groep een BBQ te organiseren maar ook dit was fantastisch geregeld door onze (BBQ-) vrijwilligers!

Quiz van ICE

Met een recordaantal van 32 teams – een kleine 180 personen – zijn we de quiz gestart. Fantastisch om te zien hoe de supportersclub dit alles heeft georganiseerd! Uiteindelijk won Sjoelbak United met 84 punten, drie punten meer dan nummer 2. Nummers een tot en met drie werden in de prijzen gezet en Sjoelbak United zal naar verluidt volgend jaar de quiz organiseren..
Op deze mooie dag kon een dankwoord van onze voorzitter natuurlijk niet ontbreken. Rob bedankte in de pauze van de quiz alle vrijwilligers voor hun inzet en gaf terecht aan dat je geen landskampioen kunt worden zonder al deze fantastische vrijwilligers. Het aangekondigde happy hour werd dan ook met gejuich ontvangen.

Feest

Na de quiz ging de muziek aan en was het nog erg gezellig. We kunnen dan ook met recht spreken van een TOP-dag! Laat dit het begin zijn van een mooi seizoen waarop we uiteraard weer een beroep doen op al onze vrijwilligers maar ook hopen dat we nog meer spelers, speelsters en ouders mogen verwelkomen binnen ons vrijwilligerskorps. Er is genoeg te doen!

Namens het bestuur,

Wim van Dommelen

Share