Club nieuws

Seizoen 2022-2023 begonnen

Al enige weken gonst het weer van activiteiten op het TOP/IAA fresh complex. Trainingen en oefenwedstrijden volop. Voorbereidingen van de commissies, vergaderingen, besprekingen, alles draait gelukkig weer als vanouds, alsof er niets gebeurd is.

Maar achter de schermen is er veel gebeurd, o.a. de naam van onze vereniging vanaf dit seizoen TOP/IAA fresh. Voor degene die dat gemist hebben, er is vorige maand een artikel over de samenwerking geplaatst op de site. Over twee weken zal de nieuwe selectie en kleding worden gepresenteerd tijdens de eerste thuiswedstrijd van 1 & 2 op 17 september.

Maar eerst nog a.s. zaterdag 3 september ons eigen jeugd toernooi waarbij KVS/Maritiem, KZ/Thermo4U, GG/IJskoud de Beste en TOP/IAA fresh zullen strijden om de sportieve eer. Alweer voor de 18de keer wordt dit toernooi bij ons georganiseerd en we hebben er zin in.

 

Zat ik vorige week met het warme weer een biertje te doen in de achtertuin, valt mijn oog op een datum, die op mijn (TOP) bierglas staat gedrukt, 30-8-1997. Deze glazen zijn ter ere van de opening van ons sportcomplex aan de Sportdreef uitgegeven. Het zal niet bij iedereen scherp op het netvlies staan, maar we sporten alweer 25 jaar op ons ‘nieuwe complex’. 25 Jaar geleden zijn we verhuisd van de Menneweg naar de Sportdreef! Best een reden voor een feestješŸ˜Š. Daarom organiseert onze Feestcommissie op 17 september een mooi feest voor jong en oud. Overigens is de sporthal De Korf in 2008-2009 gebouwd. TOP bestaat natuurlijk al veel langer, volgend jaar op 28 juli 2023 bestaan we 95 jaar.

 

Wellicht is het menigeen al opgevallen, we hebben nieuwe tafels op ons terras, deze zijn aangeschaft door onze Club van 100. Deze Cv100 is achter de schermen ook bezig om een zonne- en/of regenscherm te realiseren op het terras. We hopen dit komend voorjaar te gaan realiseren.

 

Waar we ook weer volop aandacht en tijd in steken, is de vervanging van de velden 1 en 3. Besprekingen met de gemeente Teylingen en aannemers zijn in volle gang. We kijken hier erg naar uit, want beide velden zijn echt aan vervanging toe. Vervanging van deze velden heeft helaas wel de consequentie dat er niet meer getennist kan worden bij TOP vanwege de nieuwe (voorgeschreven) ondergrond, een dikkere dempende laag, weliswaar beter voor onze korfballende sporters, maar helaas die niet meer geschikt voor tennis. Wel wordt serieus onderzocht of we bij TOP een aantal padelbanen kunnen realiseren. Deze populaire sport groeit enorm, we kijken er naar uit om deze sport aan onze leden te kunnen faciliteren. Wordt vervolgd.

 

Nu we weer volop gebruik maken van het complex en materialen tijdens trainingen en wedstrijden, hebben we een dringend verzoek om zuinig om te gaan met onze spullen, ballen, palen, korven, etc. Spelmateriaal is duur, ruim het netjes op als je er mee klaar bent, denk niet dat iemand anders het wel kan gebruiken, breng het gewoon terug naar het materialenhok. Ook graag voetplaten van het veld, na de platen even op de daarvoor bestemde rekken plaatsen. Zo houden we ons complex netjes en doen we langer met ons materiaal.

Tevens doen we een beroep op vrijwilligers, ouders en spelers. Pak je verantwoordelijkheid, fluit een wedstrijdje, doe op zijn tijd een kantinedienst, help a.u.b. de club!

 

Rest mij om namens het bestuur iedereen een heel mooi en sportief korfbalseizoen toe te wensen, maak er wat moois van en geniet er van.

Veel sportief plezier!!

 

Ruud Westerbeek

Voorzitter TOP/IAA fresh

 

Share