Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Scheidsrechters aanwijzing

Beste TOPpers,

Waar we voor de oefenwedstrijden ouderwets hebben gezocht naar scheidsrechters voor alle wedstrijden, zijn de wedstrijden voor de komende weken weer op team aangewezen. Kijk goed of jouw team moet fluiten en geef uiterlijk op woensdag voor de speel-zaterdag door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de team verantwoordelijken Whatsapp groep wie de wedstrijd fluit. We zullen dit in Sportlink invullen. 

Kim Warmerdam is gestopt met de aanwijzing. In de eerste periode heeft Kim tijd gestopt om bij geen reactie vanuit een team toch maar te zoeken naar een scheidsrechter om te voorkomen dat een ander team met toppers zonder scheidsrechter zou staan. Nu elk team enigszins gewend is aan de aanwijzing op team, gaan we dit niet meer doen. We weten dat het voor teams soms puzzelen is om te zorgen voor een scheidsrechter mede omdat een deel van de spelende leden ook andere vrijwilligerstaken heeft. Echter, per saldo verschilt het aantal vrijwilligers van team tot team niet veel. We proberen de aanwijzing gewogen te doen en ons doel is en blijft om de wedstrijden vooral te laten fluiten door diegene die dat graag willen. Staan er wedstrijden in het schema die je graag zou willen fluiten, laat het ons dan weten (ook voor de wedstrijden in 2022). Het team wordt er dan afgehaald. Wil je fluiten en zou je hierbij begeleiding willen, ook dat gaan we regelen. De omvang van het aantal wedstrijden en het geringe aantal vaste scheidsrechters maakt dat het niet mogelijk is dit zonder aanwijzing op team te doen.

 

Wij sluiten met onze werkwijze graag aan bij de ideeën die jullie zelf hierover hebben. Op maandag 29 november en woensdag 1 december organiseren we om 20:00 uur een digitaal overleg voor de teamverantwoordelijken om ideeën op te halen. 

 

Namens de scheidsrechterscommissie,

Wim

 

 

>>> programma met scheidsrechters aanwijzing <<< 

 

Share