Club nieuws

Ruime nederlaag bij DVO/Accountor

Na een redelijke eerste helft hing TOP nog even aan het elastiek. Tot 5 minuten in de tweede helft, toen TOP op 9-7 kwam, waren er nog mogelijkheden. De fase daarna maakte DVO korte metten met TOP en liep met goed spel en vooral veel goals uit naar 15-7. De wedstrijd was gespeeld en TOP kwam in het vervolg nog maar 3 keer tot scoren. Eindstand 21-10.

 

In de doordeweekse speelronde had TOP 2 in een spannende wedstrijd net als afgelopen zaterdag het goede voorbeeld gegeven met een overwinning. Dit goede voorbeeld volgen bleek deze avond een te moeilijke opgave was al snel de conclusie. DVO drukte het in de eerste helft nog niet in doelpunten uit, maar was wel vanaf het begin de bovenliggende ploeg. Bij 2-1 voor DVO botsten Frank en Koen van Roekel ongelukkig met de hoofden tegen elkaar. Helaas moest Frank hierna geblesseerd het veld verlaten en was Nick zijn vervanger. TOP kwam nog op 2-2 door Stan die een strafworp benutte, maar DVO liep daarna snel uit naar 5-2. De 5-3 van Maayke werd te snel beantwoord met een goal van DVO. Toch had TOP in de laatste fase voor rust kansen om dichterbij te komen. Een aantal daarvan werd gemist, maar Nick en Stan zorgden met afstandsschoten voor de 7-5. Het veldspel van beide ploegen oogde soms wat chaotisch en er werden felle maar wel sportieve duels uitgevochten. Beide ploegen gaven verdedigend veel druk. DVO kon door de sterke rebound veel herhalen maar verzuimde om te scoren. Daardoor kon Maayke de ruststand op 9-6 bepalen.

 

Na rust begon TOP prima met een mooie goal van Barbara met 1 hand. Dit was het moment geweest voor TOP om door te drukken, maar TOP miste eerst een stip en benutte vervolgens de kansen niet en kon aanvallend maar geen vuist maken. DVO profiteerde nu wel optimaal en nam de wedstrijd na 5 minuten volledig over met goed spel en doelpunten die nu wel makkelijk werden gemaakt. Een hoogtepunt uit de tweede helft was wel het megablok van Stan op een schot van Gert Jan Meerkerk. De reactie van Gert Jan was: “Ik ben nog nooit zo hard geblokt”. Vervolgens scoorde hij wel de mooiste goal van de wedstrijd: de 15-7 vanuit de draai van heel ver. Na 15 minuten spelen had TOP nog steeds maar 1 goal gescoord en lukte er aanvallend veel te weinig. Er werd veel te onrustig gespeeld en de bal was te snel weer voor DVO. Nick schoot eindelijk de tweede TOPgoal binnen, maar een onnodige fout in de tegenaanval werd gelijk weer afgestraft. Er werd nog geprobeerd om met wissels de wedstrijd te kantelen, maar DVO was in de tweede helft een maatje te groot. Jill viel nog wel verdienstelijk in en scoorde gelijk. De eindstand was een duidelijke overwinning voor DVO: 21-10.

 

Doelpunten: Stan (2), Nick (2), Barbara (2), Maayke (2), Thijs en Jill

Share