Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Routekaart competities

Het KNKV heeft een routekaart voor de competities gepubliceerd, Formeel geldt nog steeds de periode van vier weken vanaf 13 oktober. In de routekaart korfbalcompetities is uitgewerkt hoe vanaf 21 november de competities gespeeld zouden kunnen worden. In de routekaart wordt per week aangegeven hoe het competitieschema (zaal en tweede helft veld) eruit komt te zien als vanaf een bepaalde datum weer competitie gespeeld kan worden.

 

Kijk voor meer details en exacte data in de KNKV routekaart :  https://www.knkv.nl/routekaart-korfbalcompetitie/.

 

Start in december en januari

Indien er in december gestart kan worden, is het mogelijk om op alle niveaus de normale competitie af te werken. Als er pas in januari gestart kan worden, dan zijn al snel afwijkende scenario’s nodig.

 

TOP/LITTA 1 en 2 in de Korfbal League

Bij een startdatum van de competitie tot en met 19 december 2020 is het mogelijk om het volledige programma af te werken door drie wedstrijden te plannen gedurende de Challenge-periode en de finale te verschuiven naar 1 mei 2021. Vanaf januari kan dat niet meer en worden het twee poules van zes. Bij een startdatum vanaf 6 februari is de enige optie het spelen van een halve competitie binnen de twee poules van zes.

 

Wedstrijdkorfbal (TOP/LITTA 3, 4, 5, (A1), A2, A3, B1, B2, C1, C2 en D1) en breedtekorfbal zaal (overige teams)

In 2020 worden er vier speelronden gespeeld, dat geeft nog enige tijd de ruimte om wedstrijden in te halen. Op moment dat de helft van de competitie nadert is dat niet meer realistisch en zal er een halve competitie gespeeld gaan worden. Als de start 12 of 19 december wordt, hou dan rekening met wedstrijden in de voorjaarsvakantie en ook nog begin april in de zaal. Bij een start vanaf 16 januari 2021 wordt het een halve competitie. Bij een start vanaf 13 februari 2021 is er geen zaal competitie meer mogelijk. Dan wordt voor het breedtekorfbal voor de tweede helft veld gekeken naar een competitieopzet met mogelijk meer dan 6 wedstrijden.

 

Veldcompetitie (1 en 8 mei 2021 inhalen van 17 en 24 oktober 2020)

De veldcompetitie voor het breedtekorfbal is afgesloten. De niet gespeelde wedstrijden worden niet meer opnieuw ingepland. Voor het wedstrijdkorfbal worden de niet gespeelde wedstrijden in de doorlopende competities (TOP/LITTA 3, 4, 5, (A1), A2, A3, B1 en C1) in het voorjaar ingehaald. Deze teams moeten 1 en 8 mei 2021 dus vrijhouden voor het inhalen van de wedstrijden, die op 17 en 24 oktober 2020 gespeeld zouden worden. 

 

 

Share