Club nieuws

Rodenburg - TOP (12-13)

T.O.P. wint nipt van Rodenburg
Afgelopen zaterdag moesten de korfballers van T.O.P. uit Sassenheim een wedstrijd afwerken in het hoge noorden (Leek). In een bizarre wedstrijd won T.O.P., in de laatste minuut, met 13-12. Rodenburg voelde zich bekocht, maar T.O.P. verstevigde hiermee haar tweede positie in de Overgangsklasse, in het kielzog van Koog Zaandijk.

Hoewel de finale van de zaalkorfbalcompetitie om 14 april a.s. (in Ahoy) nog moet worden gespeeld, is de veldkorfbalcompetitie alweer hervat. Na de nipte winst van T.O.P. afgelopen zaterdag tegen Hoogkerk moesten de Sassenheimers deze week wederom aantreden tegen een ploeg uit Groningen; Rodenburg. In de poule van T.O.P. lijken de kaarten al te zijn geschud: de werkelijke strijd in de Overgangsklasse C van de veldkorfbalcompetitie beperkt zich tot de degradanten. De rest van de ploegen strijden slechts om de eer wie er tweede gaat worden. T.O.P. en Rodenburg strijden, samen met LDODK, nog om die tweede plek. Koog Zaandijk lijkt regelrecht af te stevenen op het kampioenschap, met minimaal 5 punten voorsprong op de concurrentie.

Op het eerste gezicht lijkt er dus voor T.O.P. niets aan de hand en kan de ploeg rustig de laatste wedstrijden uitspelen. De wedstrijd tegen Rodenburg had echter een bizar verloop en T.O.P. moest zich tot het uiterste inspannen om de wedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg uit Sassenheim toonde karakter en werklust en geeft hiermee aan dat het er alles aan zal doen om ook de laatste veldwedstrijden winnend af te sluiten. Dat siert de ploeg en geeft aan dat het aan volwassenheid heeft gewonnen.

De ploeg uit Sassenheim begon enigszins gehavend aan de wedstrijd: Nischa Verweij is geblesseerd en werd vervangen door Maaike Moolenaar. Bovendien begonnen Michael Star en Stanley Larde licht geblesseerd aan de wedstrijd. De eerste helft begon slecht voor de Sassenheimers: al in de eerste minuut verstapte hoofdaanvaller Stanley Larde zich. Hij speelde de rest van de eerste helft op halve kracht en werd de tweede helft vervangen door Nico Helmus. T.O.P. had bovendien in de eerste helft weinig weerwoord tegen het fysieke spel dat de Groningers aan de dag legden. De scheidsrechter, die vreemd genoeg deze wedstrijd solo moest fluiten terwijl er normaal gesproken bij zon belangrijke wedstrijd een duo de arbitrage verzorgd, had zijn handen vol om deze grimmige wedstrijd in goede banen te leiden. De schade was bij rust beperkt tot een 7-5 achterstand.

In de rust spraken de spelers van T.O.P. met elkaar af om gedisciplineerd te korfballen en de tegenstanders en de scheidsrechter te laten voor wat ze waren. Het eindresultaat moest de overwinning zijn en daar moest deze dag voor gewerkt en gezweten worden! Met deze boodschap voor ogen speelde T.O.P. een prima tweede helft. Een sleutelrol was weggelegd voor de broers Daniel en Sander Hamzen en voor Wendy Pleijter. Deze spelers zorgden aan het eind van de wedstrijd voor belangrijke treffers zodat 3 minuten voor tijd een 11-9 achterstand werd omgebogen in een 12-12 gelijke stand. De doorbraak van Marion Broekhuizen zorgde 1 minuut voor tijd voor een strafworp zodat de uiteindelijke winst voor T.O.P. was (12-13 eindstand). Hoewel T.O.P. de gehele wedstrijd had achtergestaan was de eindzege aan de Sassenheimers. Op basis van de eerste helft misschien niet verdiend, maar op basis van de tweede helft en de discipline en het karakter dat de ploeg aan de dag legde een verdiende pluim.

Er zijn nu nog vier veldwedstrijden te gaan. Met deze overwinning verstevigde T.O.P. haar tweede plaats en het neemt afstand van Rodenburg. Op 21 april aanstaande is de volgende wedstrijd van T.O.P. 1: de uitwedstrijd tegen koploper Koog Zaandijk. Hier kan de ploeg werkelijk laten zien wat het waard is.

Share