Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Proces teamindeling 2023-2024

Het zaalseizoen nadert zijn einde. Een mooi moment om jullie op de hoogte te brengen van het proces voor de teamindeling voor komend seizoen. Wat zijn al stappen hierin geweest en waar staan we nu? Waar gebruiken we de rest van het seizoen voor en wat verwachten we van jullie?

Het hele seizoen kijken de TC-Jeugdleden veel wedstrijden en bezoeken we af en toe een training. Jouw lettercoördinator houdt jouw ontwikkeling bij en heeft hierin een centrale rol. Hij of zij krijgt input van de overige TC-Jeugdleden. Zo hebben we al een mooi beeld van jullie en samen met de gegevens van jullie trainers, die een enquête hebben ingevuld met specifieke vragen op ontwikkeling, inzet en korfbaltechniek heeft dit geleid tot een grove opzet van een indeling in de maand februari.

Deze grove indeling hebben we afgelopen week in de TC-Jeugdvergadering besproken; we hebben gekeken naar aantallen per letter en team, naar de combinatie van personen in een team en naar eventuele knelpunten. Ook de verhouding jongens en meisjes is aan de orde geweest; we zijn een gemengde sport en streven naar teams die allemaal gemixt zijn. De verhoudingen zijn niet in alle letters gunstig, we hopen dat een binnenkort te starten jongensactie het gewenste effect zal hebben.

De komende maanden gebruiken we om de puntjes op de i te zetten. We blijven uiteraard de wedstrijden volgen en kunnen deze tijd gebruiken om specifiek voor bepaalde kinderen te kijken naar spelontwikkeling en naar inzet en motivatie. Wellicht overbodig te melden, maar we kijken dus naar de ontwikkeling van kinderen in alle teams.

 

Wat verwachten we van jullie?

De ervaring leert, dat kinderen wensen hebben ten aanzien van het team waarin ze gaan spelen. Omdat ze graag een stapje hoger of lager willen spelen of omdat ze met een vriendje of vriendinnetje willen spelen. Dat kun je aan ons kenbaar maken tot 1 mei aanstaande door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht je een wens indienen om bij iemand in een team te komen, dan horen we dat graag van beide kanten, zodat we zeker weten dat jullie dat beiden willen. Een wens indienen is geen garantie, dat deze wens ook wordt opgevolgd. Een teamindeling maken is zo complex, dat iedere wens opvolgen simpelweg niet mogelijk is.

Mocht je nu al weten, dat je volgend seizoen niet meer wilt korfballen, geef ons dat dan nu al door via hetzelfde mailadres als hierboven én op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Share