Club nieuws

Positief getest op Corona en bij TOP geweest ?

We hebben ervaren dat het voor de GGD lastig is om zich in één keer een goed beeld te vormen van de situatie bij TOP. Inmiddels is twee keer een eerder afgegeven advies om in quarantaine te gaan in tweede instantie door de GGD gecorrigeerd en ingetrokken, met alle onnodige onrust, energie en ongemakken (vb niet naar school / werk) van dien voor veel van onze leden. We willen iedereen behulpzaam zijn bij het vlot verlopen van het contactonderzoek. 

Dat het voor de GGD lastig is direct een goed beeld te vormen is ook niet vreemd, want de GGD komt continu weer andere situaties tegen en ook de richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. In het algemeen geldt nog steeds dat sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven en de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten' ziet.

We bieden al onze leden en andere betrokkenen die positief worden getest op Corona en kort daarvoor nog bij TOP zijn geweest, aan te helpen bij een goed bron- en contactonderzoek. Neem hiervoor, als je hier gebruik van wilt maken, bij voorkeur voorafgaand aan het bron- en contactonderzoek contact op met iemand van het bestuur. Uiteraard is dit aanbod vrijwillig en respecteren we privacy.

Eén iemand van de club zal met je meedenken, alle communicatie loopt via jou (ouders) en de GGD. Een bestuurslid kan met je meedenken om in het contact met de GGD een zo goed mogelijke beschrijving te geven van jouw verblijf bij onze club. Op die manier is de kans het grootst dat jouw contacten bij TOP op de juiste manier volgens de richtlijnen van de GGD ingedeeld worden qua typering en bijbehorende adviezen. 

Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Wil je de GGD vragen om ook als een van de eerste contact met TOP/LITTA op te nemen zodat we in belang van de leden kunnen helpen bij een goede beschrijving van de situatie?
  • Wie kan je helpen een goede beschrijving te geven van de situatie bij TOP/LITTA (vaak een trainer), zodat de GGD die mogelijk als eerste kan bellen?
  • Wie was er in elk geval zeker niet bij de training of TOP/LITTA aanwezig toen jij er was en was dus geen contact?
  • Met wie heb je gesproken of nauw samengewerkt of op een andere bijzondere manier nauwer contact gehad?
  • Met wie heb je hoe lang welke oefeningen tijdens een training gedaan? 
  • Bij welke oefeningen of samenwerking kwam je wel en duidelijk niet binnen 1,5m?
  • Kan je op deze manier onderscheid maken tussen degenen die op de training of ook bij TOP/LITTA aanwezig waren en waarmee wel of niet nauw contact hebt gehad?

 

Uiteraard doet de club haar uiterste best om verspreiding van Corona te voorkomen en houden we ons aan alle regels, protocollen en adviezen van GGD, NOC/NSF en KNKV. We hopen op deze manier in het belang van al onze leden bij te dragen aan een zo goed mogelijk bron- en contact onderzoek (zonder correcties achteraf) en een zo veilig mogelijke sportomgeving.

 

TOP Bestuur

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share