Club nieuws

Persbericht: TOP/SolarCompleet wint van Deetos/Snel: 28-22 (10-9)

Sassenheim. In de wedstrijd tussen de nummer 1 (TOP/SolarCompleet) en de nummer laatst (Deetos/Snel) lag het in de lijn der verwachtingen dat TOP zou gaan winnen. De ruststand gaf echter nog een ander beeld, want bij 10-9 was de wedstrijd nog niet gespeeld. TOP kon niet echt in de wedstrijd komen en had veel kansen nodig om tot scoren te komen. De run van 4 goals net na rust was echter beslissend en de winst kwam geen moment in gevaar. Deetos/Snel zal snel punten moeten gaan pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. TOP blijft op koers voor de play-off’s.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend gemaakt dat coach Jan Niebeek ook komend seizoen de hoofdtrainer zal zijn. Assistent-trainer Frits Haan neemt een sabbatical en zijn plek zal worden in genomen door de huidige hoofdtrainer van TOP 2, Ruben Boode. Daarmee verbindt  succestrainer Niebeek alweer voor het zevende seizoen aan TOP. Bij TOP 2 zal assistent-trainer Timon Zuurmond hoofdtrainer worden en hij zal worden geassisteerd worden door oud-international en oud-TOP-speelster Bregje Braunstahl.

 

De wedstrijd werd helaas niet was er van tevoren van werd verwacht. TOP was individueel gezien vele malen beter, maar kon dat in het spel maar moeilijk tot uitdrukking brengen. Deetos/Snel speelde meer als team en het was dat de zuiverheid ontbrak, anders had de ploeg de wedstrijd langer spannend kunnen houden. Deetos/Snel ging extreem achter verdedigen en daar had TOP moeite mee. Te vaak was de bal na 1 schot weer voor de tegenstander. De doelpunten waren in de eerste helft schaars, waarbij opviel dat van de 10 goals er 6 uit handen van de TOP-dames kwamen. De 8-5 en 9-5 van Barbara Brouwer betekenden de eerste vierpunts voorsprong. Even zo snel was deze voorsprong alweer gereduceerd tot 2 en zelfs 1 doelpunt net voor rust: 10-9. 

In de rust was er voor het publiek en de jeugd van TOP wel te genieten van een indrukwekkende demonstratie van wereldkampioene kickboksen Sarèl de Jong.

 

Na rust startte TOP een stuk beter, aan de hand van Mick Snel 3 x (twee keer een strafworp voor Paul Anholts en afstandschot) en Jet Hendriks werd de voorsprong in korte tijd uitgebreid naar 14-10. TOP kreeg wat meer grip op het achter verdedigen en vooral Paul Anholts profiteerde daar van. Deetos/Snel herpakte zich nog enigszins, maar kon niet dichterbij komen dan 2 doelpunten. Deetos/Snel bleef het wel proberen om aan te haken, maar miste daarvoor simpelweg de kwaliteit. TOP scoorde, ondanks het matige spel, wat gemakkelijker en kon de voorsprong in de laatste 10 minuten nog uitbreiden. De mooiste goals kwamen uit handen van Sanne Jousma, die haar tegenstandster twee keer het nakijken gaf en met 1 hand scoorde. Ook de 25-19 van Mick Snel was een prachtige. Zo viel er zo af en toe wat te genieten, maar sprankelend werd het nooit. Twee benutte vrije ballen van Celeste Split, een prachtige goal in de draai van Deetos/Snel en een afstandstreffer van Frank Mostard bepaalden de eindstand op 28-22. Een zakelijke overwinning waarbij er voor TOP nog voldoende te verbeteren valt, maar waar voor nu de winst telt.

 

Doelpunten: Mick Snel (7), Nick Pikaar (5), Celeste Split (4), Barbara Brouwer (4), Sanne Jousma (3), Frank Mostard (3), Jet Hendrik en Paul Anholts.

Share