Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Pernix stoot TOP uit bekertoernooi

(verslag trainer/coach Pernix Kees van Vliet)

Door een verrassende 13-11 overwinning op TOP staat Pernix in de kwartfinale van het veldbekertoernooi. Verrassend omdat TOP in de veldkompetitie een klasse hoger speelt dan Pernix. Niet verrassend gezien het wedstrijdbeeld. Pernix speelde beter, verdedigde feller en als het wat meer geluk had gehad in de afwerking was de score zeker groter geweest. TOP, met topschutter Stanley Lardee (1 van de weinigen die zijn niveau haalde bij TOP) in de basis, kon absoluut geen vuist maken tegen het gretige Pernix. Het kwam weliswaar op een 0-1 voorsprong, maar dat bleek achteraf de enige voorsprong geweest te zijn want daarna was het steeds Pernix wat de score domineerde.
Na de gelijkmaker van Ewoud was het Inge die met 2 fraaie treffers (een mooie doorloopbal en een superstrak schot achter de paal) haar ploeg aan een 2-punten voorsprong hielp. Doordat het eerste aanvalsvak het vizier nog niet scherp had staan kon TOP nog 1x langszij komen (3-3). Daarna was het echter alles Pernix wat de klok sloeg. Bert, Thijs (scorend weer goed op dreef) en Frans zorgden binnen 8 minuten voor een 6-3 voorsprong en na de tegentreffer van TOP was het opnieuw driemaal raak door alweer Thijs, Sanne en Manon. Op slag van rust scoorde TOP nog tegen maar op de 9-5 ruststand viel weinig af te dingen. Het had ook net zo goed 10-5 of 11-5 kunnen zijn. TOP voelde dat een afgang dreigde en dat kon de ambitieuse ploeg uit Sassenheim zich toch niet permitteren.

Na rust werd Sander Harmzen gebracht en werd er ook verdedigend meer druk gezet door de TOP-verdediging. Na de 9-6 van TOP duurde het ruim een kwartier dat er niet werd gescoord. Beide verdedigingen domineerden en gaven niet veel weg. Pernix raakte niet in paniek (tenslotte zijn wij gewend aan schotlose perioden van een kwartier of meer J) maar de 10-6 van Bert zorgde wel voor de nodige opluchting op de bank! De laatste 20 minuten ontstond een echte wedstrijd waarin mede door de soms dubieuze arbitrage de emoties soms hoog opliepen. Het paste allemaal in de toch wat prestigieuse bekerwedstrijd waarin Pernix voelde dat het deze avond kon stunten! Na de treffer van Bert scoorde TOP snel tegen maar het was Andrea die met een fraaie doorloopbal haar ploeg weer op een 4-punten voorsprong bracht. Toen Bert rond de 25e minuut de stand op 12-8 bracht leek de wedstrijd in de knip. In die periode bewees TOP dat het toch kan knokken en ook omdat de Pernix aanval even stokte kon de ploeg uit Sassenheim terug komen tot 12-11. Het zou toch niet gebeuren….. Maar net als afgelopen zaterdag had onze Thijs weer het laatste woord. Gehoor gevend aan de opdracht (alles binnen 6 meter schieten ongeacht wel/geen rebound) velde hij met bekeken schot het vonnis over TOP. 13- 11! Pernix kwartfinalist!!

Nog geen uur later was ook de tegenstander in de kwartfinale bekend. Meervogels, afgelopen zaalseizoen nog in de korfballeague spelend, komt op dinsdag 16 mei naar Leiden. Zij versloegen met ruime cijfers Avanti. Een superloting dus tegen mijn oude club uit Zoetermeer! Ik ga het veldbekertoernooi nog eens leuk vinden!!!

Share