Club nieuws

Oranje Zart - TOP (13-18)

TOP HEEFT LANGSTE ADEM TEGEN ORANJE ZWART

De korfballers van TOP konden na de goede overwinning van vorige week tegen koploper Excelsior uit Delft weer met een schuin oog naar de bovenkant van de ranglijst kijken. Om de onderste plaatsen vrijwel definitief vaarwel te kunnen zeggen en zich weer volledig te mengen in de strijd om het kampioenschap was het voor de Sassenheimers afgelopen zaterdag een absolute must de punten te pakken tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Een ploeg die met nul punten weliswaar onderaan de ranglijst stond, maar gezien de nipte verliespartijen wel gezien moest worden als een serieuze tegenstander. TOP deed echter wat het moest doen en pakte in een moeizaam duel 2 belangrijke punten. Kenmerkend was dat deze overwinning niet tot stand kwam door briljant spel, maar meer door de tomeloze inzet. Direct gevolg was dat Oranje Zwart in het laatste kwartier het tempo niet meer kon bijbenen en volledig uitgeput een eventuele overwinning uit handen moest geven.

In tegenstelling tot vorige week tegen Excelsior begon TOP de wedstrijd tegen Oranje-Zwart uiterst moeizaam. Het vertoonde spel was voor de toeschouwers meer dan de moeite waard, maar het vinden van de korf leek zoals vaker deze competitie een vak apart. In bijna perfecte weersomstandigheden ontspon zich gedurende het eerste bedrijf een interessant schouwspel. De Sassenheimers speelden lang op balbezit, creeerden vele kansen maar verzilverde er relatief gezien weinig. Oranje Zwart daarentegen ging met veel minder kansen een stuk beter om. Opvallend punt was dat bij Oranje Zwart vooral de dames de ploeg uit Zwolle in de wedstrijd hielden. De ruststand van 9-10 in het voordeel van TOP was gezien de verhoudingen in het veld wel wat mager te noemen.

De tweede helft begon zoals de eerste was geeindigd. Vooral het vak onder aanvoering van Sander Harmzen had vlak na de rust de grootste moeite het gat van de korf te vinden. De stand van 10-11 in het voordeel van de Sassenheimers bleef dan ook minutenlang op het scorebord staan. Een kwartier na rust was het uiteindelijk Felix van der Sommen die door middel van een kans vlakbij de korf het gaatje voor het eerst op 2 punten bracht. Voor coach Harold Jellema was deze bevrijdende treffer direct het sein om te wisselen. De wat tegenvallende Ivo van der Sommen moest plaats maken voor Daniel Harmzen die met zijn acties voor meer dreiging om en rond de paalzone moest zorgen. Nog geen 2 minuten later was het Harmzen die met een bekeken balletje onder de korf de stand op 10-13 bracht en met nog een kleine 12 minuten te spelen leek de beslissing gevallen. Oranje Zwart dat tot diep in de tweede helft het hoge tempo knap had kunnen bijbenen leek door conditiegebrek in de slotfase rijp voor de sloop. TOP doorzag deze zwakte bij de tegenstander en had de macht om nog een tandje bij te schakelen. Door onder meer nog drie treffers van Stanley Larde stond er na 70 minuten spelen een geflatteerde 12-18 eindstand op het scorebord. Een zege die weliswaar niet tot stand kwam door erg trefzeker spel, maar TOP liet met de overwinning in Zwolle zien dat de minder goede wedstrijden inmiddels wel tot een positief einde gebracht kunnen worden. Door deze overwinning doen de Sassenheimers weer volop mee in de race om het kampioenschap in de overgangsklasse B. Aanstaande zaterdag moet dan op de Sportdreef wel gewonnen worden van Fortis uit Zeeland. TOP deelt met deze ploeg de derde plaats op de ranglijst. Aanvang van de wedstrijd: 15.30 uur.

Share