Club nieuws

Oranje Wit - TOP (17-11)

TOP VERLIEST IN DORDRECHT

Voor de korfballers van TOP was het de afgelopen weken genieten. Na prima overwinningen op de titelkandidaten Vriendenschaar en KVS hadden de Sassenheimers de aansluiting met de kop van de hoofdklasse B weer hervonden. Afgelopen zaterdag moest de opgaande lijn voortgezet worden om in ieder geval mee te blijven doen om het kampioenschap. Om het opgevijzelde vertrouwen extra kracht bij te zetten moest de ploeg uit Sassenheim wel zien af te rekenen met Oranje Wit uit Dordrecht. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd redelijk eenvoudig gewonnen, maar de verschillen in de poule zijn gezien de uitslagen zeer gering. Dat het voor de Sassenhiemers een moeilijke middag zou worden stond op voorhand al vast maar de uiteindelijke uitslag van deze wedstrijd was toch wat teleurstellend. TOP verloor ruim en lijkt de rol van kampioenskandidaat nog niet aan te kunnen. Opvallend deze middag was vooral dat de trefzekerheid van de afgelopen weken volledig te wensen overliet. Door deze nederlaag heeft TOP zichzelf 5 wedstrijden voor het eind van de competitie uitgeschakeld in de race om het kampioenschap en lijkt ook degradatie niet meer mogelijk.

Het begin van de wedstrijd was door een doelpunt van Daniel Harzmen voor de Sassenheimers. Oranje Wit antwoordde echter vrijwel direct en binnen luttelen minuten was de stand in het voordeel van de ploeg uit Dordrecht, 2-1. In de goed gevulde Oranje-Wit hal ontspon zich gedurende de tweede helft een interessant duel waarin vooral de vele gemiste kansen opvielen. De normaal zo trefzekere Steven Baart bijvoorbeeld had de grootste moeite met het vinden van de korf. Na twintig minuten spelen was de stand nog steeds wel volledig in evenwicht, 5-5 en was vooral Daniel Harmzen met drie treffers goed op schot. Net voor het rustsignaal was het de ploeg uit Dordrecht die middels twee afstanschoten een gevoelige tik uitdeelde, 7-5.

Vijf minuten na rust was voor coach Harold Jellema het moment aangebroken in te grijpen. Steven Baart werd vervangen voor Tim van der Horst. Deze wissel leek aanvankelijk goed uit te pakken want zo langzamerhand vielen de broodnodige treffers. Na een kwartier spelen hadden de Sassenheimers de stand weer terug gebracht tot 9-8 en lagen de winstkansen nog voor het oprapen. Het lukte echter niet om in deze fase door te drukken. Judith Kok miste op een belangrijk moment een strafworp en de ploeg uit Dordrecht wist hier prima van te profiteren door in de volgende aanval het verschil direct op 2 punten te brengen. Een kwartier voor tijd was de stand zelfs opgelopen tot 14-9 en een blamerende nederlaang leek zich af te tekenen. Nog eenmaal was het de ploeg uit Sassenheim die toch nog knap wist aan te pikken tot 14-11 maar toen was het verweer definitief gebroken. Onder luide toejuichingen van het TOP publiek dat nog hoopte op een spannend Sassems kwartiertje liep de ballon bij de Rood –Witten echter helemaal leeg. De uiteindelijke eindstand van 17-11 was ietwat geflatteerd maar wel meer dan terecht.

Share