Club nieuws

Oranje Wit - TOP (12-15)

TOP HOUDT AANSLUITING MET BOVENSTE PLAATSEN

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag een cruciaal duel op het programma. Tegenstander was namelijk Oranje-Wit uit Dordrecht. Deze ploeg bekleedde net als de ploeg uit Sassenheim een gedeelde derde plaats op de ranglijst in de hoofdklasse B. De winnaar van dit duel zou zicht houden op de koplopers SKF en Meervogels en de verliezer zou plaatsnemen in de middenmoot.

Aangezien de zaalcompetitie met nog 6 speelronden te gaan langzaam richting het einde loopt was winst noodzakelijk. De aansluiting met de kop zou bij verlies normaal gesproken namelijk niet meer hervonden kunnen worden. In de Oranje-Wit hal in Dordrecht bewees de ploeg uit Sassenheim zich met een prima winstpartij dan ook een goede dienst. Indien TOP volgende week weet te winnen van koploper de Meervogels ligt de competitie bovenin weer helemaal open.

In een redelijk gevulde Oranje-Wit hal waren het direct de Sassenheimers die fel uit de startblokken kwamen. Al in de eerste minuut was het Sander Harmzen die met een korte kans de korf wist te vinden. Nog geen minuut later was het Daniel Harmzen die met een schot van afstand de 0-2 aantekende. De ploeg uit Dordrecht kon hier in de beginfase bitter weinig tegenover zetten. Na tien minuten spelen was de stand reeds opgelopen tot 1-5 en leek TOP kansen te hebben om het verschil vroeg in de wedstrijd nog groter te maken. Na deze uitstekende start viel bij de Sassenheimers de concentratie wat weg. Dit resulteerde direct in een antwoord van Oranje-Wit waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag, 4-6. TOP ging na deze korte inzinking op zoek naar het favoriete combinatiespel en vooral het vak onder aanvoering van Stanley Larde wist dat gedurende de gehele wedstrijd prima uit te voeren. Het was in de eindfase van de eerste helft tot tweemaal toe de prima spelende Nisha Verweij die de vloeiende combinaties met schoten rond de korf wist af te ronden. Na 30 minuten spelen kon de kleedkamer met een enigzins geruststellende 6-9 stand worden opgezocht.

Daar waar iedereen bij de start van de tweede helft zat te wachten op een offensief van Oranje-Wit gebeurde precies het omgekeerde. TOP gaf het goede spel uit de eerste helft een passend vervolg en de ploeg uit Dordrecht kwam er aanvallend maar niet aan te pas. Na 9 minuten spelen was de stand reeds opgelopen naar 6-11 en leek de wedstrijd al vroegtijdig te worden beslist. Een minuut later was het echter Oranje-Wit dat het gaatje weer verkleinde naar vier doelpunten. In tegenstelling tot andere wedstrijden deze competitie kon TOP het gat van vier punten bijna de gehele tweede helft behouden. De ploeg uit Dordrecht probeerde met wissels te gokken op een wonder maar tot vier minuten voor tijd en met een stand van 9-14 leek deze niet te geschieden. Toen Oranje-Wit vervolgens in 2 minuten tijd tot drie scores wist te komen was het in de slotfase toch nog even serieus billen knijpen. De ploeg uit Dordrecht kreeg zelfs nog wat kansjes op 13-14 maar in de laatste minuut was het Michael Star die met een strafworp de wedstrijd definitief in het slot gooide, 12-15.

Door dit resultaat is de achterstand op koploper Meervogels nog steeds drie punten. Volgende week komt deze ploeg echter op bezoek in Sassenheim. Aanvang van de wedstrijd: 20.00 uur.

Share