Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Oproep bezoekende clubs: beperk rijdende ouders tot minimum

Ouders tot minimum beperken en geen andere kinderen

TOP/LITTA wijst alle bezoekende korfbalverenigingen (en -fans) op hun verantwoordelijkheid om gehoor te geven aan het niet toelaten van publiek bij sportwedstrijden om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Bij de meeste teams ging het goed, maar we zagen afgelopen zaterdag toch nog een aantal (jeugd)teams met onnodig veel ouders of meegekomen broertjes en zusjes. Hier zullen we de komende zaterdagen strenger op handhaven. Meer dan één ouder per drie tot vier jeugdspelers en coaches is echt niet nodig en zullen we dan ook niet toestaan. Hetzelfde geldt voor broertjes en zusjes en andere extra kinderen die meekomen; ook die zijn niet welkom. Geen oppas is daarvoor geen excuus, dan het rijden of coachen maar een keer ruilen. Bij een grotere auto kan het met nog minder ouders. Hanteer als uitgangspunt dat het aantal ouders dat meekomt echt tot het minimum beperkt is en er geen broertjes of zusjes of andere extra kinderen meekomen.

 

Alleen bij wedstrijd eigen kind kijken

Ook als er meerdere teams van één vereniging bij TOP/LITTA spelen, verzoeken we ouders die rijden alleen bij de wedstrijd van hun eigen kind te kijken en niet (ook) bij de wedstrijd van het andere team van dezelfde vereniging. Zo houden we iedereen maximaal verspreid over ons complex en ontstaat er ook geen verwarring over het aantal ouders dat met één uitploeg is meegekomen.

 

Kleedkamers en wc beperkt beschikbaar

De kantine is uiteraard gesloten. Neem zelf een gevulde bidon mee. De kleedkamers en de daar aanwezige wc zijn wel open, maar ook hier gelden beperkingen voor het aantal personen dat hier tegelijk gebruik van kan maken. Ga dus voor vertrek thuis nog even naar het toilet, kom zoveel mogelijk omgekleed en douche zoveel mogelijk thuis.

 

Basisregels voor iedereen

Uiteraard gelden ook bij TOP/LITTA de basisregels voor iedereen. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen (ook voor kinderen t/m 12 jaar). Houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten en tot kinderen t/m 12 jaar. Vermijd drukte. Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie. Schud geen handen.

Share