Club nieuws

Ondanks eindsprint net niet

Na het fluitsignaal kwam KCC het best uit de startblokken, na 5 minuten keek TOP al tegen een 0-4 achterstand aan. TOP kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg verdedigend de wedstrijd onder controle. Het zelf scoren echter bleek, zoals de laatste weken vaker gezien kon worden, weer moeizaam. Daarbij had TOP ook gewoon pech, vrije kansen werden feilloos benut door KCC, maar bij TOP rolden de ballen uit de korf of raakten helemaal geen korf. Met een ruststand van 9-12 was nog van alles mogelijk. De tweede helft hetzelfde beeld, waarin KCC tot 13-20 kon uitlopen. Met een eindsprint kwam TOP uiteindelijk nog heel dichtbij, maar was de tijd te kort om nog minimaal een punt uit de wedstrijd te slepen. Eindstand 20-21. 

 

Het moment van stilte voor de wedstrijd voor de slachtoffers van Oekraïne was indrukwekkend.

 

Bij TOP waren Nick en Frank van vak gewisseld. Dit pakte vooral voor het vak van Nick heel goed uit, want bijna als vanouds wist hij de mooiste goals te maken en werd topscorer met 7 goals. Het andere vak had moeite om de juiste combinaties te vinden en scoorde voor rust slechts 2 keer. Na de snelle 0-4 van KCC scoorde Maayke de eerste goal voor TOP en leek de storm van de tegenstander wat uitgeraasd. TOP ging beter spelen, maar had nog steeds grote moeite om tot scoren te komen. De enige die zich daarin kon onderscheiden was Nick, die TOP daarmee in de race hield. Vanaf 4-6 kantelde de wedstrijd enigszins en dwong TOP KCC tot het nemen van moeilijke kansen. Toch lukte het maar niet om langszij te komen en bijna iedere TOP-goal werd met een tegengoal beantwoord. De 7-8 was een heerlijk doelpuntje, na een splijtende pass van Thomas. TOP leek op dat moment door te kunnen drukken, maar dat lukte helaas niet. KCC liep weer uit naar 7-11. Goals van Thomas en Nick (zijn vierde) bepaalden de ruststand op 9-12. 

 

Na rust opende KCC weer de score, maar met twee snelle goals van Nick hervatte TOP de achtervolging: 11-13. De fase daarna werd er gewisseld, kwamen Stan en Demi in het veld en ging Frank naar het andere vak. Barbara verliet korte tijd het veld voor een blessurebehandeling. De wissel pakte goed uit. Even leek het erop dat de doelpunten bij TOP ook wat gemakkelijker vielen. KCC bleef echter scherp in de wedstrijd, heerste de rebound en benutte de kansen die werden gecreëerd. Zo konden de capellenaren uitlopen naar 13-20 en leek de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten kreeg Thijs de kans om zijn aanvallende kwaliteiten te laten zien. Deze kans greep hij met beide handen aan, zijn eerste schot was gelijk raak. Het publiek ging bij 16-21 nog een keer achter de ploeg staan en eindelijk liet de ploeg van Leon weer eens zien waar het toe in staat is. Het leveren van heel veel strijd en dat werd beloond met een hele knappe inhaalrace. Bij het eindsignaal en de laatste prachtige goal van Thijs (4 doelpunten uit 5 schoten) stond er 20-21 op het scorebord. De inhaalrace was net niet voldoende geweest, maar de manier waarop geeft toch zeker hoop voor de komende drie wedstrijden. 

Door het verlies komt TOP op een directe degradatie plaats. Er zullen dus punten gepakt moeten worden om directe degradatie naar de Tussenklasse te ontlopen. Te starten volgende week uit bij Blauw-Wit, dat thuis slechts met 1 puntje verschil (17-18) van ons had gewonnen. Dat belooft dus weer een spannende pot te worden.    

 

Doelpunten: Nick (7), Frank (4), Thijs (4), Julia (2), Milou , Thomas en Maayke.

 

 

 

Share