Club nieuws

Noordenveld - TOP (17-23)

T.O.P. op kampioenskoers na winst op Noordenveld
Het was voor de korfballers van TOP afgelopen zaterdag een rare dag. De Sassenheimers moesten de lastige uitwedstrijd spelen tegen Noordenveld uit Roden. Bij winst zou er nog een kleine kans bestaan om het kampioenschap in de hoofdklasse B te pakken en bij verlies zou de zaalcompetitie met een knappe tweede plaats gelopen zijn.

TOP was deze competitieronde afhankelijk van de verrichtingen van koploper SKF dat in eigen huis kampioen kon worden tegen hekkensluiter Vriendenschaar uit Hardinxveld. De ploeg uit Sassenheim zette vroeg in de avond een knappe prestatie neer door het taaie Noordenveld in het verre Roden met ruime cijfers te verslaan. Toen enige uren later het bericht binnen kwam dat SKF de punten in eigen huis had laten liggen barstte er in het clubhuis een klein feestje los. Indien TOP volgende week in de Wasbeek weet te winnen van directe concurrent SKF pakken zij volledig onverwacht de felbegeerde titel in de hoofdklasse B. Een prestatie waar niemand aan het begin van dit seizoen op zou hebben gerekend.

In een sfeervolle Sporthal de Hullen was het TOP dat door een snelle treffer van Stanley Larde een eerste voorsprong pakte. Noordenveld kon deze achterstand in eerste instantie nog repareren maar zag de Sassenheimers met goed korfbal vervolgens uitlopen naar 2-6 na een kwartier spelen. Het was vooral Bregtje van Drongelen die met 3 schoten achter de korf een belangrijk aandeel had in deze riante voorsprong. Gedurende de eerste helft was de ploeg uit Sassenheim met prima korfbal in staat deze voorsprong van 4 punten vast te houden. Dit onder meer door een prachtige doorloopbal van Sander Harmzen die met een hand door de korf werd gewerkt op een stand van 4-7. Dertig seconden voor het rustsignaal -en bij een stand van 8-12- slopen er echter fouten in het spel van TOP. Noordenveld reageerde met 2 treffers zeer accuraat en zorgde er met een stand van 10-12 voor dat de wedstrijd weer geheel open lag. Direct na rust was het wederom Noordenveld dat de definitieve aansluiting wist te pakken. Het sierde de ploeg uit Sassenheim dat het rustig en gecontroleerd bleef spelen. Dit resulteerde tien minuten na de rust in een enigszins geruststellende tussenstand van 12-15. Het was echter Noordenveld dat tot een stand van 15-17 steeds weer terug in de wedstrijd wist te komen. Toen Michael Star met een schot de 15-19 aantekende was het verzet van Noordenveld eindelijk gebroken. De ploeg uit Roden- in thuiswedstrijden schier onverslaanbaar- moest met lede ogen toezien hoe TOP uiteindelijk een prima 17-23 eindstand neerzette.

Aanstaande zaterdag speelt TOP de kampioenswedstrijd in eigen hal tegen medekampioenskandidaat SKF uit Veenendaal. Aanvang 19.25 uur.

Share