Club nieuws

Nieuwerkerk - TOP (7-7)

Puntje voor TOP tegen nieuwerkerk
Op een ongebruikelijke competitieavond hebben de korfballers van TOP afgelopen woensdag een punt overgehouden aan het duel tegen Nieuwerkerk. De Sassenheimers – die aanvankelijk prima uit de startblokken kwamen- lieten zich een groot gedeelte van de wedstrijd aftroeven qua wedstrijdbeleving en scherpte. Een 1-5 voorsprong ging in een mum van tijd verloren waarna de teams met 7-7 de kleedkamer opzochten.

Na rust was de ploeg uit Nieuwerkerk tot een kwartier voor tijd de betere. Het waren vooral hun dames die - met stijlvolle acties op de doorbraak - tot ver in de tweede helft keer op keer succes wisten te behalen. Nadat Stanley Larde in de twintigste minuut de ongelukkig spelende Leon Braunstahl had vervangen kwam de ploeg opeens weer aan korfballen toe. Vooral Bregtje van Drongelen was in deze fase met 2 treffers belangrijk voor haar ploeg. Toen Stanley Larde luttele minuten voor tijd de 12-13 aantekende leek TOP toch nog de punten te stelen in Nieuwerkerk. Helaas wisten zij in de laatste minuut nog een strafworp te benutten. Met de uiteindelijke puntendeling had de ploeg uit Sassenheim echter weinig reden tot klagen.

Zaterdag spelen de Sassenheimers hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Wederom tegen de ploeg uit Nieuwerkerk. Aanvang 15.30 uur.

Share