Club nieuws

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, de play-off’s zijn begonnen

TOP was gekoppeld aan de nummer 3 van de andere poule, Blauw Wit en startte met een thuiswedstrijd. Bij TOP kon Nick na zijn blessure gelukkig weer op de reservebank plaatsnemen. Ook Julia is weer inzetbaar. Fijn dat ze weer fit zijnyes

Frank kon weer in de basis beginnen na een lichte blessure. Ook Blauw Wit werd geteisterd door blessures, waardoor schutter Mike van der Reep en Jeffrey Huiberts niet inzetbaar waren. Daar kwam al snel in de eerste helft ook nog een hamstringblessure van aanvoerde Loraine Vissers bij, een speelster die niet zomaar vervangen kan worden. Kortom, Blauw Wit moest puzzelen met de opstelling en speelde al snel met drie invallers en dat was lastig voor de ploeg.

Vooraf gaf Bas aan dat TOP vooral verdedigend de baas moest zijn en dat daar de basis voor de winst zou liggen. Dat klopte wel, want TOP liet Blauw Wit niet in het spel komen, voorkwam herhaling van schoten en vooral Tim, Mick en Stan waren hun tegenstanders in de rebound de baas. Frank was Momo Stavenuiter verdedigend de baas. Mooi was dat Stan verdedigend tegenover good old Gerald van Dijk stond. De oude en nieuwe generatie tegenover elkaar, al was het maar even. Beiden scoorden vrijwel uit het eerste balcontact. Stan speelde weer een puike wedstrijd en zoals al eerder opende hij ook nu weer de score. Hij zou tot Rabobank Player of the Match worden gekozen.

Doelpunten waren schaars en na 15 minuten spelen stond het pas 4-1. De time-out van Blauw Wit had effect, want de ploeg kwam terug tot 4-3. Tim, die de laatste weken steeds beter staat te schieten benutte de ruimte en ook Celeste en Jet hadden weinig ruimte nodig om te scoren. Toch bleef het scoren moeizaam gaan, vooral in het vak van Celeste, Barbara, Stan en Frank. Het achterverdedigen van Blauw Wit was lastig te bespelen. Er waren wel genoeg kansen, maar het duurde lang voordat de organisatie goed stond en daarnaast was het schotpercentage erg laag. Daarom had Blauw Wit toch kansen om dichterbij te komen, maar door het strakke verdedigen van TOP en ook wat pech lukte dit niet. De 8-5 van Mick was een heerlijke; schieten, zelf afvangen en alsnog scoren. Ook de 9-4 van Stan, na een slimme pass van Frank is het vermelden waard. Roos bepaalde de ruststand op 10-5.

Na rust opende Jet, die weer een ijzersterke wedstrijd speelde, de score. Pas na 12 minuten spelen kon de tweede TOP-goal genoteerd worden. Frank verdiende een strafworp. Tim speelde volledig in dienst van het vak en gaf met name Roos en Jet alle kansen. Van 13-7 tot 21-12 waren er alleen damesgoals van TOP te noteren. Tussendoor scoorde invaller Thomas de mooiste goal van de wedstrijd. Beschrijven is moeilijk, de herhaling bekijken is zeker de moeite waard. De eindstand werd met een schot van Barbara bepaald: 21-12. Toch nog een ruime overwinning, zeker verdiend, maar wel heel moeizaam qua score. Genoeg om over na te praten in voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag. Maar horde 1 is genomen.

 

Bas: “we zijn tevreden met het resultaat, maar het ging niet vanzelf. Het verdedigende plan hebben we goed kunnen uitvoeren, maar het schotpercentage was slecht”.

 

Scores: Jet (5), Roos (3), Celeste (3), Barbara (3), Stan (2), Frank (2), Tim, Thomas en Mick

 


 

 

De wedstrijd op EYECONS

De samenvatting 

Interview Bas Harland

Interview Rabobank Player of the match

 

 


 

 

 

Stan Postma Rabobank Player of the Match

 

 

Share