Club nieuws

29 sept 2013 Nic./Alfa-college - TOP 12-25

De Sassenheimse korfballers van TOP/Justlease.nl hebben afgelopen zaterdag hun eerste overwinning behaald. In Groningen werd het matig spelende Nic. ruim verslagen met 12-25. Meer nog dan de 2 punten was de nieuwe coach Jan Niebeek tevreden met de progressie van zijn team.

Het eerste deel van de veldkorfbalcompetitie wordt toch vooral gebruikt om te zoeken naar de juiste balans en de beste opstelling. In november begint immers de veel belangrijker geachte zaalkorfbalcompetitie in de Korfbal League. Daar moet vanaf de eerste wedstrijd alles kloppen en het sterkste 8-tal goed op elkaar ingespeeld zijn. Dat TOP/Justlease.nl de eerste 3 competitewedstrijden nog geen punten wist te behalen was dan ook nog geen ramp. Zeker niet omdat het verlies tegen de 'topploegen' betrof. Tegen Nic. moesten er echter wel punten gepakt worden. Niet alleen om van de hatelijke nul af te komen, maar ook om de progressie van het team te belonen. De nieuwe coach van TOP/Justlease.nl, Jan Niebeek, was er dan ook op gebrand om de punten mee te nemen uit Groningen.

 Niebeek kon in deze wedstrijd geen beroep doen op jeugdinternational Jet Hendriks (ziek) en routinier Daniel Harmzen (buitenland). De basis-opstelling bestond deze keer uit Nisha Verweij, Rianne Echten, Paul Anholts, Mick Snel en in het andere vak Celeste Split, Ilse Hazekamp, Nick Pikaar en Friso Boode. Echten en Boode, die beiden vorig seizoen nog bij de Groningse club speelden, kwamen oude bekenden tegen en hadden een belangrijke rol hadden in de wedstrijd. Tegen hun voormalige medespelers scoorden zij samen 6 maal.

 In de beginfase kwam Nic. een aantal maal op voorsprong. Mick Snel (1-1) en Nick Pikaar (2-2) maakten gelijk. Alleen bij 3-2 kwam de thuisploeg nog een keer op voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd dramatisch en liepen de Sassenheimers uit naar een 3-17 ruststand. Bij Nic. lukte er niets meer en alle Groningse spelers scoorden individueel een dikke onvoldoende. Na afloop was iedereen het er over eens dat de thuisploeg de slechtste wedstrijd van het (gelukkig nog jonge) seizoen had gespeeld. Ook coach Harold Jellema was niet in staat de ploeg bij te sturen. In de eerste helft waren bij TOP/Justlease.nl vooral Mick Snel, Nick Pikaar en Friso Boode goed op schot met elk 4 doelpunten. In de 2e helft kwam Nic. beter uit de startblokken en maakte iets goed van de blamage van de eerste helft. De tweede helft 'wonnen' de Groningers, maar de wedstrijd was na de eerste helft natuurlijk al gespeeld. De Sassenheimers konden de wedstrijd zonder al te veel inspanning uitspelen. In de slotfase bracht coach Jan Niebeek Manon Wiegerink en Henk van der Gugten nog in de ploeg voor respectievelijk Nsha Verweij en Nick Pikaar. De Sassenheimers wonnen uiteindelijk overtuigend en met ruime cijfers (12-25). Topscorers bij TOP/Justlease.nl werden Mick Snel (7), Nick Pikaar, Friso Boode (4) en Celeste Split (3).

 Na afloop waren de spelers en technische staf van TOP/Justlease.nl erg tevreden met de eerste overwinning. Vooral omdat het spel de nodige progressie vertoonde ten opzichte van de eerdere wedstrijden. De ploeg staat nu op een gedeelde 4e plaats in de Ereklasse-A. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Unitas op het programma. Ook dat is een tegenstander waar punten van gepakt kunnen worden. De wedstrijd begint om 15:30 uur en wordt gespeeld op het sportcomplex aan de Sportdreef in Sassenheim.

Share