Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

New season, New faces

Aanstaande zaterdag is de eerste thuiswedstrijd van seizoen 23/24. Een mooi moment om de nieuwe gezichten van onze selectie aan jullie voor te stellen, zodat jullie ze nog beter leren kennen. We beginnen het voorstelrondje met 2 oude bekende gezichten! Fenna Jagtman en Bastiaan Overwater.

Fenna: “Vanaf jongs af aan ben ik begonnen bij KV TOP. Inmiddels korfbal ik al 23 jaar. Na vier seizoenen bij KV Groen-Geel gespeeld te hebben, ben ik weer terug op het oude nest en kan ik heerlijk op de fiets naar de thuiswedstrijden en de trainingen. Ik hoop dat ik met mijn opgedane kennis en ervaring van waarde kan zijn voor de club met natuurlijk als hoofddoel terug te keren in de Korfbal League. TOP heeft een super trouwe en fanatieke aanhang. Ik kan niet wachten om weer in een bomvolle Korf te mogen spelen en stiekem mee te zingen met de liedjes.”

 

 

Bastiaan is weer terug op het ‘juiste’ ooievaarsnest!

Bastiaan: “Op mijn 4de ben ik begonnen met korfballen bij de jeugd van HKV Achilles in Den Haag. In de jeugd maakte ik een overstap naar KVS en heb ik gespeeld tot het eerste. Hierna ben ik teruggegaan naar Achilles en vervolgens de stap gezet om bij TOP te spelen in 2018. Helaas zat dit avontuur er na 1 seizoen op en ben ik tijdens de pandemie bij ZKV Meervogels gaan spelen in Zoetermeer.

Na 3 seizoenen voelde het tijd om de uitdaging bij TOP opnieuw aan te gaan. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en op mijn leeftijd (27 jaar) was het nu of nooit om een stap hogerop te gaan spelen. Voor mij was het direct duidelijk dat ik die stap maar bij 1 club kon maken en dat was bij TOP. Na wat gesprekken met de staf heb ik besloten er vol voor te willen gaan om het plan wat er bij TOP ligt te gaan behalen.

Ik kijk erg uit naar de altijd volle zalen en hoop dat we aan het einde van het zaalseizoen een onvergetelijk feest kunnen vieren met iedereen die TOP een warm hart toedraagt!”.

 

 

We gaan verder met het voorstellen van nog 3 spelers die nieuw zijn in de selectie; Tim, Robin en Fleur. De laatste twee genoemden zijn natuurlijk niet nieuw bij de club, maar wel bij de selectie.

Als je afgelopen tijd al bij de oefenwedstrijden bent geweest heb je hem wel voorbij zien vliegen;

Tim” “Mijn naam is Tim Witson Joseph Dekker. Mijn korfbal carrière is begonnen rond mijn 9de bij Tiel ’72. In de B-tjes ben ik benaderd door Wageningen en hier heb ik 6 jaar lang gekorfbald. De tijd is nu dat ik kies voor TOP omdat ik mezelf goed kan vinden bij de ambities van de club. Los hiervan denk ik dat het spel bij TOP het beste bij mij past. Daarnaast kan de staf, de selectie en de mensen binnen TOP mij brengen waar ik uiteindelijk wil komen. Ik kijk er naar uit!”

 

 

Robin: “Met korfballen ben ik begonnen bij Velocitas in Leiderdorp. Dit jaar wordt al mijn 14de jaar dat ik korfbal. Drie jaar geleden ben ik het avontuur aangegaan bij TOP omdat ik graag op niveau wilde korfballen. Mijn droom was dan ook om ooit in Ahoy te staan en die mocht 2 jaar geleden uitkomen; met succes.

De sfeer bij TOP vind ik onwijs leuk. Het is mooi om te zien dat zelfs bij zo’n grote club iedereen hecht met elkaar is. Wat ik nog even tegen de supporters wil zeggen is dat ik hoop dat jullie ons zingen naar de Korfbal League!”

 

 

Fleur: “Heel mijn leven speel ik al bij TOP! Dit doe ik sinds mijn 4de, dus eigenlijk weet ik niet beter. TOP is in mijn ogen een mooie open club waar iedereen zichzelf kan en mag uiten. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig en zijn hier zelfs de beste feestjes! Alle supporters en natuurlijk Topsourpride zijn de mensen we waar we niet zonder kunnen. Jullie doen mega veel voor ons en de verenging waar we onwijs blij mee zijn. We gaan er dit jaar weer voor met elkaar!”

 

 

Zaterdag 16 september

 

14:00 TOP/IAA fresh 2 – Avanti/Post Makelaardij 2

15:30 TOP/IAA fresh  – Avanti/Post Makelaardij

 

 

Share