Club nieuws

Mooie week voor TOP/LITTA

TOP/LITTA lijkt de opgaande lijn te pakken te hebben. Vorige week nog werd koploper PKC het vuur aan de schenen gelegd met een nipt verlies. Ook nummer 2 DVO moest er afgelopen dinsdag aan geloven en een punt aan TOP laten. Daardoor heeft TOP nog kans om in de kampioenspoule te gaan spelen, maar moeten in ieder geval de laatste twee wedstrijden gewonnen worden, te beginnen met het nog puntloze Oost-Arnhem. TOP liet er geen twijfel over bestaan dat deze wedstrijd gewonnen zou gaan worden.

De ploeg zette een prima wedstrijd neer en had bij rust (8-15) de benodigde marge al te pakken. Na rust ging TOP rustig door met scoren en werd er ruim gewonnen met 13-27. Aangezien concurrent Groen Geel won van DOS’46 is de wedstrijd komende zaterdag tegen DOS’46 bepalend of TOP in de kampioens- of degradatiepoule de competitie voortzet.

 

De thuiswedstrijd tegen Oost-Arnhem was nog een zeer moeizame geweest. Pas in de tweede helft kon TOP toen het verschil maken. Hoe anders was dat deze wedstrijd. TOP heeft de stijgende lijn in het spel en ook in scoren te pakken en kan opdrachten en afspraken ook steeds beter uitvoeren. Vooral het verdedigende plan met veel druk op de ballijnen en uitverdedigen wierp de afgelopen wedstrijden zijn vruchten af. Daarnaast staat er meer en meer een echt team in het veld dat voor en met elkaar wil spelen. Tegen Oost-Arnhem, dat deze competitie vaak één helft prima kan meekomen, was TOP vanaf minuut 1 heel scherp. Jimmy schakelde de topschutter van Oost-Arnhem geheel uit en het verdedigende werk van zijn teamgenoten dwong Oost-Arnhem tot te gehaaste schoten en plaatsfouten. Regelmatig verdween de bal over de zijlijn. Frank was een plaag voor Oost-Arnhem met zijn vele onderscheppingen. TOP zat er vanaf het begin goed in en Mostard opende al snel de score. Oost-Arnhem kwam gelijk en dat was de enige keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond (1-1). Het spel lag in het begin regelmatig stil om wat kleine blessures bij TOP, maar gelukkig konden alle spelers weer door. Oost-Arnhem kon TOP tot 5-7 enigszins in het vizier houden, daarna liep TOP snel uit. Jimmy was lekker scherp en scoorde vanuit alle hoeken. De 6-13 van Milou betekende dat alle basisspelers inmiddels op het scoreformulier stonden. Barbara, die een uitstekende wedstrijd speelde, met alweer haar vierde goal en Maayke met haar tweede bepaalden de ruststand op 8-15.

Na rust werd de wedstrijd binnen 5 minuten definitief beslist. Met een strafworp van Milou, afstandsschoten van Barbara (2) en Jimmy (2) liep TOP uit naar 8-20. Daarna was er een hele korte opleving bij Oost-Arnhem dat 3x op rij scoorde, maar voor de wedstrijd maakte dit niet veel meer uit. Er lukte te weinig bij de Arnhemmers en TOP speelde een heerlijke wedstrijd waarin juist heel veel wel lukte. TOP liet bij vlagen zien waar het toe in staat is als alles goed gaat. Stan, die Thomas verving, kwam in het veld en maakte gelijk bij zijn eerste actie net als tegen DVO een mooie goal met 1 hand. Ook de 12-25 schoot hij binnen. Helaas moest hij daarna het veld weer verlaten met een lichte blessure. Zijn vervanger Thijs van der Zaag was gelijk trefzeker met zijn eerste schot. Nick bepaalde de eindstand op een mooie en verdiende 13-27. Toen werd het afwachten of de wedstrijd van volgende week er nog toe doet en dat was gelukkig het geval. GG won en TOP weet wat het te doen staat tegen DOS’46 en dat is winnen. Een wedstrijd die gezien het spel en de inzet met vertrouwen geeft op een goed resultaat.

Scores: Jimmy (6), Barbara (6), Nick (3), Milou  (3), Frank (2), Stan (2), Maayke (2), Julia, Thijs  en Thomas.
 

Share