Club nieuws

Mooie overwinning TOP/LITTA op KZ/THERMO4U

Wat een topmiddag voor TOP. TOP 2 behaalde een hele mooie (wat was het nog spannend in de laatste minuten) overwinning en ook TOP 1 kon twee punten bijschrijven. Het was genieten langs de lijn waar de trouwe supporters weer in grote getale waren. Gaaf om te zien dat de selectie door dik en dun wordt gesteund. Het “wij worden kampioen” is wellicht nog wat voorbarig, maar de verbale steun helpt enorm en was mooi om te zien.


TOP wilde de winst tegen AW/DTV in de midweekse wedstrijd een goed vervolg geven. Voor KZ, nog altijd op 0 punten, werd het tijd dat er punten gepakt gaan worden. De belangen waren duidelijk in deze wedstrijd waaraan beide ploegen met veel energie begonnen. KZ gaf veel druk op de ballijnen, maar TOP wist daar uitstekend mee om te gaan en opende in de tweede aanval al de score met een schot van Maayke. KZ kwam nog op 1-1, maar daarna was het TOP dat het initiatief naar zich toe trok. Er stond een team in het veld dat met en voor elkaar wilde werken. Verdedigende rebounds, prachtige goals, onderscheppingen, alles werd met elkaar gevierd. De ploeg leverde ontzettend veel energie en had in de eerste helft ook een nog een hoog afrondingspercentage. Bij KZ wilde het allemaal niet lukken, maar dat had zeker ook met de verdedigende druk van vooral de dames te maken. Het sterke KZ dames viertal kwam maar moeilijk vrij en de schoten die genomen werden waren vaak wat geforceerd en een aantal keer zelfs verdedigd. Bij 7-3 nam KZ de eerste time out en die luidde een betere fase van KZ in. KZ speelde langere aanvallen en scoorde, maar gelijk daarna schoot Nick de bal binnen na een vrije bal combinatie met Jimmy. Jimmy scoorde ook de 10-5 , na prachtig combinatiekorfbal, het was genieten. Met heel hard werken, uitstekend verdedigen en een hoog afrondingspercentage stond er bij rust een mooie 11-6 voorsprong op het scorebord.

Na rust ging TOP door met het vertoonde spel. Barbara kreeg een strafworp mee, Jimmy scoorde van afstand en Demi kreeg teveel ruimte waarna zij haar tweede binnenschoot. De voorsprong werd zelfs vergroot naar 15-6 (een mooie variant op de vrije bal van de zusjes Brouwer). Pas na 11 minuten noteerde KZ de eerste goal na rust. In het laatste kwartier van de wedstrijd vloeiden de krachten uit de ploeg van Marco Swikker, niet zo heel gek na de geleverde inspanning en strijd. Het afrondingspercentage van KZ schoot omhoog en de achterstand van 16-7 werd in 13 minuten tijd verkleind naar 17-15. In die moeilijke laatste fase was het vooral Jimmy die met zijn vijfde goal en een aantal belangrijke onderscheppingen TOP op de been hield. Met nog ruim 2 minuten op de klok werd het bijna nog spannend, maar Frank zorgde voor de bevrijdende 18-15 en met nog een benutte strafworp kwam KZ niet verder dan 18-16.

Coach Marco was heel tevreden over zijn ploeg: “driekwart van de wedstrijd waren wij de betere ploeg, vooral door kei- en keihard te werken. Aanvallend waren we beheerst en verdedigend hebben we heel veel energie gegeven. Het laatste kwartier was de tank leeg en ging het percentage van KZ omhoog, maar de winst kwam gelukkig niet meer in gevaar. Ik ben heel trots op de selectie, want de overwinning van TOP 2 was ook een hele mooie”.

Jimmy: “ik heb een lekkere wedstrijd gespeeld, het vak draaide goed en we wilden voor elkaar spelen. Het is niet belangrijk wie de goals maakt en vandaag was ik degene die er lekker in zat. Pikaar ving alle schoten af en we wilden voor elkaar werken. We hebben niet de beste ploeg van de competitie, maar we hebben onszelf wel tot doel gesteld niet te verliezen op inzet”.

En dat is gelukt!

Doelpunten: Jimmy (5), Frank (3), Maayke (3), Nick (2), Demi (2), Barbara (2) en Thomas.

Share