Club nieuws

Mick Snel, korfballer, over de verloren play-off tegen Fortuna

Goeiemorgen, HWH, hoe is-ie?
 

Ha Mick!  Tja, dat wilde ik net aan jou vragen… Maar met mij gaat het op zich goed. Ik vind het jammer van de uitschakeling, had me verheugd op een derde wedstrijd en misschien ook al een beetje de finale. Toch besef ik ook dat dat een beetje komt uit verwendheid. We hebben veel succes gehad de afgelopen jaren en dat kan niet altijd zo zijn. Dat is geen prettige ervaring maar wel de realiteit. Bovendien: we hebben verloren van een ploeg die beter was. Ik ben teleurgesteld maar kan dat wel relativeren. En jij?

Ik ben ook teleurgesteld. Het zit er op…. En ook ik vind dat we terecht verloren hebben. Alleen zie ik het als sporter anders. Voor mij is de vraag: hebben we alles uit de kast gehaald om de uitschakeling te voorkomen. Mijn antwoord is: nee. Ik vond Fortuna niet eens zo goed maar ze waren beter dan wij. We hadden er meer uit kunnen halen.

Kun je uitleggen dat je Fortuna niet eens zo goed vond? Ik denk dat de gemiddelde toeschouwer ze namelijk wel vrij goed vond. Zoals je weet, ben ikzelf zo’n gemiddelde toeschouwer.

Kijk naar de doelpunten die Fortuna maakt. Van afstand zijn dat er niet veel, maar het zijn veel meer korte kansen na een gemist schot. Als ik zeg dat ik Fortuna geen hoog niveau haalde, bedoel ik dus hun rendement. Wij hadden die vervolgkansen moeten voorkomen maar lieten ons verleiden tot het meegaan in hun spel. Fortuna speelde zoals ze wilden spelen en dat was effectief. Ik doe niets aan hun overwinning af maar vond Fortuna niet geweldig goed.

Het begin zag er nog goed uit. Jullie verdedigden strak en daar had Fortuna het moeilijk mee.

Dat hadden we vol moeten houden maar zoals ik net zei, lieten we ons verleiden tot het meegaan in de tactiek van Fortuna. In plaats van de juiste kans te zoeken, schoten we te snel waarna we de bal te snel kwijt waren. Fortuna kon zelf steeds blijven herhalen en met die vertraging kregen we de klok er als tegenstander bij. Wij lieten ons dwingen tot te gehaast spel en te snelle doelpogingen. In andere wedstrijden lukte het ons om het spel om te draaien maar nu dus niet.

Ik realiseer me dat een dag later de vraag iets te snel komt. Hij dringt zich na je uitleg echter wel op: Hoe kwam dat?

Daar moeten we de komende weken en maanden uitvoerig naar gaan kijken dus het definitieve antwoord kan ik nu niet geven. In het algemeen kan ik wel zeggen dat we als team gefaald hebben.

Gisteren of het hele seizoen?

Vooral in de play-offs. In de competitie waren we zeker ook niet altijd even goed maar dat is altijd zo. Die wisselvalligheid zag je bijvoorbeeld tegen PKC uit toen we heel matig waren maar een week later tegen Blauw-Wit weer heel goed. Het gaat erom dat er een ontwikkeling is en als het erop aankomt, valt dan alles op zijn plaats. Dat was de afgelopen twee wedstrijden zeker niet zo. Nogmaals: er is veel meer analyse nodig maar misschien kun je zeggen dat achteraf gezien we individueel vaker wel heel goed waren maar als team niet.

Had je het niet zien aankomen?

Niet dat we gelijk twee keer van Fortuna gingen verliezen in ieder geval. Ik had gisteren zeker nog wel op winst gerekend om dan thuis nog een mooie wedstrijd te kunnen spelen. Maar tijdens de wedstrijd voelde ik het langzaam wegglippen. Je voelt en ziet dat de wedstrijd niet meer gedraaid kan worden en dan kun je alleen als conclusie trekken dat je terecht geklopt bent.

En nu?

Hebben jij en ik allebei de tijd om zaterdag onze verjaardagen te vieren.

En verder?

Hebben we de tijd nodig om deze teleurstelling te verwerken. Dat gevoel zal weg gaan op het moment dat je weer bezig bent iets nieuws op te bouwen. Een beetje troost is nog wel dat ik liever de playoffs verlies dan de finale. De finale is natuurlijk ook weer een wedstrijd op zich maar als we het niveau van de afgelopen wedstrijden in een finale hadden laten zien, dan hadden we er ook weinig te zoeken gehad. Ik had hem alleen heel graag wel gespeeld, na de A1, die er gelukkig wel staat. Wat was het mooi geweest voor dat jonge team als wij daarna hadden kunnen spelen.

Ik weet niet of je er nog ook voor had, maar de sfeer was wel geweldig.

Natuurlijk heb ik daar ook oog voor. Een bomvolle hal en fanatieke supportersgroepen die voor een prachtige sfeer zorgen. En het mooie van korfbal: respect voor elkaar, geen gedoe. Dat respect voelde ik ook van de commentatoren. Er zijn leukere dingen dan live geïnterviewd te moeten worden na zo’n nederlaag maar ik had het beloofd. Ik kan je zeggen: als ze waren gaan zieken, was ik weggelopen maar de interviewers waren juist heel respectvol.

Kun je al een beeld vormen van het seizoen?

Dat is te vroeg. Ik ben er nu gewoon negatief over, maar later zullen er misschien ook mooie momenten in herinnering komen.

Wil je nog iets over de finale zeggen?

Niet echt. In ieder geval ga ik geen voorspelling doen. De best aanvallende ploeg zal tegen de best verdedigende ploeg van het seizoen spelen. Wie in die functie het beste is, zal winnen.

Tot slot: ik, als supporter, denk dat we best hebben genoten van mooie momenten. Individueel hebben jullie je een aantal keer prachtig laten zien en ook een paar mooie wedstrijden gespeeld. Zoals ik begon: er is teleurstelling maar er kan niet altijd alleen maar succes zijn. De laatste woorden zijn aan jou, Mick.

Dan moet ik de club en de supporters bedanken voor alle steun. Die is gewoon geweldig, heel tof.  Daar heeft het dus zeker niet aan gelegen. Wat wij kunnen doen, is hard gaan werken om er volgend jaar weer te staan.

 
 

Share