Club nieuws

Meervogels - TOP (20-16)

ONFORTUINLIJK VERLIES TOP IN ZOETERMEER

Na de zwaarbevochten overwinning vorige week tegen het sterke Oranje-Wit stond er afgelopen zaterdag weer een moeilijke wedstrijd op het programma. De Sassenheimers moesten het namelijk opnemen tegen de Meervogels uit Zoetermeer. Een team dat vorig jaar nog uitkwam op het hoogste korfbalniveau in Nederland, de korfballeague. In een redelijk gevulde sporthal de Veur was TOP een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar stond het na 60 minuten korfbal toch met lege handen. Een slap laatste kwartier deed de ploeg uit Sassenheim uiteindelijk de das om.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de ploeg uit Zoetermeer. De Sassenheimers waren duidelijk nog zoekende naar vastigheden en acteerde in deze beginfase wat onwennig. Na vijf minuten spelen was het Sander Harmzen die voor TOP de eerste treffer aantekende, 2-1. Gedurende de eerste helft kreeg het spel van de ploeg uit Sassenheim steeds meer gezicht. Snelle combinaties en daaruit voortvloeiende doelpunten wisselden elkaar in hoog tempo af. Na een kleine 20 minuten spelen was de stand dan ook 7-5 in het voordeel van TOP en vooral Sander Harmzen liet met vijf treffers zien zijn vizier op scherp te hebben staan. Het goede spel kreeg gedurende de eerste helft een passend vervolg. Meervogels kon door het strakke verdedigend werk van TOP aanvallend weinig brengen en de Sassenheimers wisten hun eigen aanvalsspel regelmatig te bezegelen met een doelpunt. Een paar minuten voor rust stond er dan ook een stand van 10-7 op het scorebord en leek een comfortabele voorsprong voor de theepauze mogelijk. Het was echter Meervogels dat met 2 rappe treffers roet in het eten gooide en de aansluiting weer volledig wist te pakken.

Ook de tweede helft ging TOP door met het goede spel uit de eerste helft. Via 11-9 werd er zelfs een 15-12 voorsprong gepakt na een dik kwartier spelen. De Sassenheimers leken de wedstrijd in deze fase te kunnen beslissen. Juist op dit cruciale moment kon TOP niet doordrukken. Meervogels wist met een aantal schoten van zeer verre afstand enigszins fortuinlijk de aansluiting te herpakken en kreeg weer vertrouwen in een goede afloop. TOP daarentegen verviel in het spelen van gehaast korfbal en produceerde te veel plaatsfouten. Nadat Meervogels op 16-15 voor het eerst sinds lange tijd weer op voorsprong wist te komen was de wedstrijd vreemd genoeg gelijk gedaan. TOP was geen schim meer van de prima spelende ploeg die het het grootste gedeelte van de wedstrijd was geweest, en Meervogels bleef de korf van grote afstand maar succesvol bestoken. Uiteindelijk gevolg was een onfortuinlijke nederlaag die de Sassenheimers voor het grootste gedeelte aan zichzelf te danken hadden, 20-16.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DVO op het programma. Aanvang 19.30 uur.

Share