Club nieuws

Leer je commissies kennen : TOPPR

Public Relations (PR), oftewel 'publieke relaties’ : het stelselmatig bevorderen van het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen (Wikipedia).

PR en communicatie binnen de vereniging, bekendheid van de vereniging in de regio, landelijke aandacht, commerciele aandacht, allemaal onderdelen waarmee we als club te maken hebben. 

Wie weet nog dat we “slechts” het wekelijkse TOPNIEUWS verspreidden onder leden in de regio, af en toe een bericht in een krantje lazen en rondom de wedstrijden van TOP 1 een postertje hier en daar in het dorp ophingen. Hoe anders is dat tegenwoordig na de introductie van het internet en de topprestaties van de club. Communicatie heeft een waanzinnige groei doorgemaakt en is daarbij een belangrijk onderdeel van de “TOP bedrijfsvoering” geworden. Op dit moment distribueren we wekelijks wedstrijdverslagen, worden vrijwel al onze wedstrijden live uitgezonden, komt schrijvende, filmende en fotograferende pers langs, zijn we zelf actief op vele social media kanalen en nog veel meer.

Om dit allemaal in goede banen te leiden is vorig jaar bij TOP de TOPPR commissie opgestaan. Gestart met vijf mensen, op dit moment bestaat de commissie nog uit Ron Thoms, Tessa Winter en Tessa Hielkema. We worden daarbij veel geholpen door vrijwilligers die zich bezig houden met specifieke onderdelen: videocrew van TOP-LIVE, schrijvers van wedstrijdverslagen, support in de Commerciële commissie, onze fotografen, webmasters, graphics designers en het bestuur. Kortom velen binnen de vereniging houden zich bezig met de Public Relations van TOP, we staan er niet alleen voor.
Onze commissie is opgezet om ondersteuning te kunnen bieden bij PR activiteiten van de hele club. Enerzijds door zelf aan het roer te zitten van diverse projecten anderzijds door ondersteuning te bieden aan andere commissies voor hun specifieke uitingen. Dit leggen we vast in een (communicatie-)plan voor uitvoering (wie doet wat wanneer).

 
Taakverdeling
Binnen de commissie hebben we de taken verdeeld. Naast algemene zaken houdt Ron zicht vooral bezig met de webredactie , communicatie vanuit bestuur, topsport en Commerciële commissie. Tessa W. ondersteunt naast diverse acties de pr activiteiten van de Jeugd. Tessa H. zorgt voor ondersteuning bij Tennis en de VideoCrew en helpt Tessa W. bij diverse acties.
 
Hoe werkt dat dan ?
De grote vraag: wie doet er nu wat? Moet ik nu zelf iets schrijven of in elkaar zetten, of doen TOPPR leden dat voor mij ? Dat hangt af van de situatie. Diverse onderwerpen zijn inmiddels standaard acties bij de leden, andere onderwerpen zijn vooral (en vaak alleen) bij commissies bekend. Het communicatieplan moet hiervoor uitkomst bieden. Daarin worden afspraken vastgelegd. Als je vanuit commissie (of ook individueel) iets te melden hebt naar de club of sterker nog namens de club naar buiten, neem dan gewoon even contact met ons op. Een eigen opzetje zien we graag, waarmee we je verder kunnen helpen. Een “kale” email is daarvoor voldoende. Als je foto’s wilt toevoegen, plak die er dan gewoon bij. Opgemaakte documenten passen vaak niet een op een op de website of andere media.
      
We zijn er nog niet
Dat we nog mensen in de commissie kunnen gebruiken mag duidelijk zijn. We hebben nog plannen voor stroomlijnen van alle communicatie binnen en over de vereniging. We zouden graag werken aan onze TOP huisstijl, af van de 50 tinten Rood gebruiken bij alle uitingen. Het TOP logo wordt in alle vormen en maten gebruikt, vele verschillende lettertypen, hoe heten we eigenlijk : KVTOP, kvTOP, T.O.P., TOP, TOP/Solar Compleet, TOP/SolarCompleet? We komen alle vormen tegen. Is commissie in de naam nu wel of niet met een hoofdletter … Zo maar een greep uit de vele onderwerpen, waarover we afspraken willen maken. 
 
Daarnaast zijn er geen afspraken met commissies over wat nu wel en wat nu niet door de eigen commissie naar buiten gebracht kan worden. En ook belangrijk, via welk kanaal doen we dat nu eigenlijk het best? Samen met de commissies en bestuur gaan we hier afspraken over maken.
 
Ben jij enthousiast en wil je ons helpen bij de diverse genoemde onderwerpen. Wil je ons ondersteunen bij het opzetten van het huisstijl handboek ? Kan je een beetje schrijven, graphics designen , teksten editen, ben je thuis op internet (Joomla/HTML, CSS, anders ) en/of content, kan je helpen met vloggen ? Heb je zin om onze club nog verder en beter op de kaart te zetten en te houden?
 
Email dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken direct een afspraak.
 

v.l.n.r. Ron, Tessa W., Tessa H.

Share