Club nieuws

LDODK - TOP (7-8)

T.O.P. wint in Groningen

Van de noordelijke ploegen in de Overgangsklasse C doet LDODK het op dit moment verrassend genoeg nog het beste: het staat direct achter Koog Zaandijk op een tweede plaats. Ditmaal was het T.O.P. dat de verre reis naar Gorredijk moest maken. Niet zonder succes, want de Sassenheimers pakten de punten: 7-8 winst. Daarmee maakt T.O.P. op de ranglijst haasje over met LDODK.

Gesterkt door de (morele) overwinning van vorige week op Sporting Trigon reisde T.O.P. naar Gorredkijk, in de wetenschap dat het tegen de nummer twee geen eenvoudige wedstrijd zou worden. Daarmee deed T.O.P. zichzelf tekort want het was gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg. Ook ditmaal kon T.O.P. dat echter niet uitdrukken in cijfers want het scoren verliep uiterst moeizaam en was met name afhankelijk van een vak.

Al na vier minuten nam T.O.P. het initiatief: 0-1 door Bregtje van Dongelen en 0-2 door Stanley Larde. Na de vakwissel was het LDODK dat direct een antwoord had. Na 10 minuten stond er alweer 2-2 op het scorebord. Hierna volgde een onrustige fase waarin vele kansen aan beide zijden werden gemist. Het was toch weer Stanley Larde die de score na 25 minuten op 2-3 bracht. Vervolgens maakte LDODK nog gelijk waarna Ewout van der Kooij de ruststand van 3-4 op het scorebord bracht. T.O.P. was de eerste helft sterker, maar verzuimde afstand te nemen door onzorgvuldig afronden van de kansen.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Zo miste T.O.P. bijvoorbeeld in de 7e minuut een uitgelezen kans om uit te lopen door een strafworp te missen. Direct daarna was het de thuisploeg die weer gelijk wist te komen: 4-4. Bregtje van Drongelen maakte duidelijk dat T.O.P. in deze fase beter was door vlak na elkaar 4-5 en 4-6 te scoren. LDODK kwam hierna nog een maal terug tot 6-6, waarna Stanley Larde en - in de voorlaatste minuut - Daniel Harmzen het fundament voor de overwinning legden. De strafworp in de laatste minuut voor LDODK was een formaliteit. 7-8 eindstand.

Deze overwinning is erg belangrijk want T.O.P. sluit hiermee naar de subtop. Maar T.O.P. heeft nog steeds moeite om het veldoverwicht en het betere spel in doelpunten uit te drukken en maakt het zichzelf daardoor onnodig moeilijk. Volgende week speelt T.O.P. in en tegen de - tot nu toe nog tegenvallende - ploeg van Blauw Wit uit Heerenveen. Een jonge ploeg die onder leiding van de ervaren coach Herman van Gunst aan het bouwen is. Als de Sassenheimers ook die uitwedstrijd weten te winnen is dat een teken dat er dit seizoen toch rekening moet worden gehouden met T.O.P..

Share