Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Latere start competitie, aanpassing senioren trainingen zaal, scheidsrechters en laatste wijzigingen trainingen jeugd

Latere start competitie

Eerder publiceerden we al over de routekaart voor de competitie. Inmiddels heeft het KNKV laten weten dat de competitie op zijn vroegst op 5 december 2020 begint.

Aanpassing senioren trainingen zaal

Voor de senioren hebben we een tijdelijk aangepast trainingsschema gemaakt, omdat de animo om te trainen toch wat minder is en er dan net op wat betere tijden getraind kan worden. Zodra de senioren weer met weerstand mogen trainen gaan we in principe terug naar het oorspronkelijke schema.

Maar aanleiding van de persconferentie van 3 november 2020 is het trainen in groepjes van vier voor senioren niet meer toegestaan en moet dat tijdelijk beperkt worden tot groepjes van twee. Als aanvullende regel voor 18+ geldt in elk geval tot en met 18 november 2020:

Seniorenteams mogen wel trainen, maar alleen met de anderhalve meterbeperkingen. Dit betekent de volgende voorwaarden:

  • Er mag in groepen van 2 personen gesport worden. Deze tweetallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden.
  • De tweetallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen.
  • De tweetallen moeten duidelijk herkenbaar zijn door situering rond een vaste paal, in een vast vak of vast deel van het veld.
  • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter.
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan.

 

Scheidsrechters

Voor scheidsrechters bij onderlinge wedstrijden gelden uiteraard dezelfde regels als voor de spelers, trainers en coaches zoals voor de definitieve start van de zaaltrainingen gepubliceerd op 29 oktober 2020: schoenen wisselen en grote tas meenemen (geen kleedkamers), desinfectie, mondkapjes en de basisregels, waaronder 1,5m houden tot iedereen, uitgezonderd kinderen t/m 12 jaar.

 

Laatste wijzigingen trainingen jeugd

De betreffende jeugdteams zijn al op de hoogte van de wijzigingen. De D5 gaat van de maandag naar de vrijdag en de E6 en F1 gaan een keer in de week samen trainen op maandag.

 

 

Share