Club nieuws

KVS - TOP (17-16)

TOP ONFORTUINLIJK TEGEN KVS

Voor de korfballers van TOP begon vorige week het zaalseizoen in de hoofdklasse met een onverwachte en pijnlijke thuisnederlaag tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld. De doelstelling in de zaalcompetitie is in deze hoofdklasse bovenin mee te draaien en voor de Sassenheimers moet dit ondanks blessure perikelen toch haalbaar zijn. Om deze doelstelling kracht bij te zetten moest afgelopen zaterdag wel gewonnen worden van KVS uit Scheveningen. Een lastige tegenstander aangezien deze ploeg op het veld ongeslagen bovenaan staat in de overgangsklasse. In sporthal de Blinkerd liet TOP echter zien voor KVS niets onder te doen. Op een slappe openingsfase na waren de krachtverschillen minimaal. TOP trok in de laatste miniuut echter aan het kortste eind en zocht na het laatste fluitsignaal met een 17-16 nederlaag de kleedkamer op. De Sassenheimers hadden gezien de verhouding in het veld recht op minimaal een punt maar misten enerzijds wat geluk en anderzijds hadden zij deze middag te maken met een andere hindernis, namelijk een scheidsrechter van een tranentrekkend niveau.

De start van de wedstrijd was overduidelijk voor KVS. Met snelle aanvallen werden door de ploeg uit Scheveningen vooral de ruimtes onder de korf slim benut. Dit resulteerde de eerste 10 minuten in 4 stippen voor de ploeg uit Scheveningen. Weliswaar waren 2 stippen minmaal discutabel maar gezien de beleving had TOP in deze openingsfase nergens recht op. Na een kwartier spelen was de stand 6-2 in het voordeel van KVS en had Daniel Harmzen inmiddels een gele kaart te pakken wegens praten. Na dit moment werd er langzamerhand wedtrijdmentaliteit zichtbaar bij de ploeg uit Sassenheim. Aanvallen werden rustig opgezet en de korf werd met regelmaat gevonden. Sander Harmzen en Stanley Larde lieten in deze fase uitstekende scores aantekenen. Opvallend was dat ondanks de opleving vooral Johanna van Drongelen het uiterst moelijk had met haar directe tegenstander. Met de regelmaat van de klok werd zij in de paalzone verschalkt. Mede door dit feit kon KVS met een geringe voorsprong van 9-7 de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft liet een wat ander beeld zien. Scores vielen in de beginfase weliswaar voor KVS maar de Sassenheimers lieten het gaatje nooit groter worden dan 4 punten. Nadat Debby van Loon het veld had betreden voor Johanna van Drongelen schakelde TOP ogenschijnlijk een tandje bij. Felix van der Sommen en Stanley Larde verkleinden het gat 10 minuten voor tijd tot nog maar 2 punten, 16-14. KVS leek toch wat aangeslagen en TOP strafte dit in deze slotfase genadeloos af. Drie minuten voor tijd was het wederom Stanley Larde die de 16-16 liet aantekenen en bracht beide ploegen weer geheel op gelijke hoogte. Het was echter KVS dat de eerstvolgende aanval weer 17-16 scoorde en in Sporthal de Blinkerd was de spanning over de afloop te voelen. Coach Harold Jellema bracht in de slotfase pinchhitter steven Baart in het veld en hij was het die in de slotfase een duidelijke stip leek te forceren. De scheidsrechter gaf echter een aanvalsfout en floot de wedstrijd direct af. De goede man en zijn hulppiet aan de zijlijn onderstreepten hiermee hun bedroevende optreden in deze wedstrijd.

Door deze nederlaag staat TOP puntloos onderaan in de hoofdklasse B. Aanstaande zaterdag moeten in sporthal de Wasbeek daarom de eerste punten gepakt gaan worden tegen Oranje-Wit uit Dordrecht. Aanvang: 19.30 uur.

Share