Club nieuws

KvN D-pupillen: The day after...

Zaterdag 22 maart was het zover: het NK in Stiens, Friesland, voor de beste acht D1-ploegen van het land. Pas twee weken geleden hadden we ons geplaatst, dus na een paar extra trainingen en wedstrijden, en een vooral lekkere voorbereiding op de vrijdagavond, mocht TOP/Justlease.nl D1 zich gaan meten met de andere beste ploegen van het land.

De dag begon vroeg, erg vroeg. Maar na een prima busritje, ondersteund door lekkere muziek en gespannen gezichtjes, kon het oplopen beginnen. In de mooie sponsorshirts (Van Doorne Advocaten: bedankt!) werd iedereen persoonlijk voorgesteld, konden we even inschieten en met een extra dextrootje en mandarijntje van Dewi en Ciska, waren we klaar voor de wedstrijden. 

 

En wat een eerste wedstrijd! Steeds weer kwamen we met 1 doelpunt voor te staan, tegen het van tevoren sterk ingeschatte Oranje-Wit. Zeven prachtige doelpunten, op tempo en met uitgespeelde kansen, leverden een zeer spannende wedstrijd op. Want ook Oranje-Wit liet zien dat ze konden scoren: en de laatste paar minuten kwamen zij langszij...razend spannende slotminuten, maar een gelijkspel was het resultaat: 7-7. We hadden gezien het scoreverloop gehoopt op meer, maar verdedigend waren we nét niet scherp genoeg. Dus moest het de tweede wedstrijd dan maar gebeuren. 

 

Een verloren toss leverde als tegenstander KVZ op. Ook hier weer zeer goed spel, mooie doelpunten en de eerste helft veel voorstaan. Maar ook hier konden we de voorsprong net niet volhouden, en in de laatste minuten kwamen we zelfs met 1 punt achter te staan (5-6). KVZ speelde het goed uit, en weer was het gevoel: wat zaten we er dichtbij! 

 

Het rekenen kon beginnen, want op doelsaldo zou worden beslist of Oranje-Wit of wij naar de kleine finale zou gaan. En in die derde wedstrijd tegen DSC hebben we een tijd virtueel in die kleine finale gestaan...een slippertje aan onze kant, en doelpunten in de andere poulewedstrijd, zorgden ervoor dat we uiteindelijk voor de 5e/6e plek mochten gaan strijden. Maar niet nadat de 3e wedstrijd met de mooie cijfers van 8-6 werden gewonnen. Dat het scoren erg lekker liep, dat was wel duidelijk! In 3x24 minuten maar liefst 20 doelpunten scoren, oen ver verschillende schijven en als team: top. 

 

In de laatste wedstrijd was duidelijk hoeveel energie het had gekost om ons te meten met de beste ploegen. 'De koek was op' en Die Haghe won verdiend. Na het kijken van de finale (KZ: gefeliciteerd!) konden we terugkijken op een fantastische dag. Als TEAM een geweldige prestatie neergezet, prachtige doelpunten gemaakt, geknokt voor wat we waard waren en vooral een korfbalspel laten zien waar menig vereniging jaloers op was: TOP # TROTS 

 

Een laatste woord van dank aan de teambegeleiding Ciska en Dewi die de dag zo perfect hebben begeleid, de sponsor Van Doorne, en natuurlijk alle supporters: wat bleven we jullie horen, super!!! 22 maart 2014 @ Stiens zit dankzij jullie in het geheugen gegrift. 

 

TOP/Justlease.nl D1: Anne, Faye, Iris, Janneke, Jasmijn, Maaike, Dave, Joost, Martijn, Ruben, Stan, Stijn en Manon & Hester

Share