Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Korfbal League start op z’n vroegst in januari, twee poules

Het KNKV heeft de Korfbal Leagueverenigingen zaterdag geïnformeerd dat de Korfbal League op z’n vroegst in januari 2021 zal kunnen starten. De competitie-routekaart volgend is het spelen van een volledige competitie in de reguliere poule van twaalf niet meer haalbaar en dus is nu de optie met twee poules van zes van kracht.

Het KNKV is tot dit besluit gekomen nadat uit recent overleg tussen de sportsector en de overheid duidelijk is geworden, dat er niet eerder dan op de persconferentie van 8 december versoepelingen zullen worden aangekondigd en dus een voor de verenigingen en spelers verantwoorde start van de topcompetitie in december niet meer mogelijk is. Op een later moment zal het KNKV de promotie- en degradatieregeling publiceren.

 

Twee poules van zes

Deze indeling heeft het KNKV gemaakt op basis van de met de Korfbal Leagueverenigingen besproken en hieronder uitgewerkte ‘slangmethode’ met de positie op de ranglijst bij het beëindigen van de zaalcompetitie 2019/2020. Bij een start in januari is het spelen van een hele competitie in deze twee poules mogelijk. Bij een startdatum vanaf februari is de enige optie het spelen van een halve competitie binnen deze twee poules.

 

PKC/Vertom

 

1

 

TOP/LITTA

 

2

 

LDODK/Rinsma Modeplein

 

4

 

 

Fortuna/Delta Logistiek

 

3

 

 

KZ/Thermo4U

 

5

 

DVO/Accountor

 

6

 

Blauw-Wit (A)

 

8

 

DOS’46

 

7

 

GG/IJskoud de Beste

 

9

 

 

Dalto/Klaverblad Verzekeringen

 

10

 

 

Oost-Arnhem

 

12

 

KCC/CK Kozijnen

 

11

 

 

Dit uitgewerkte schema volgen levert de volgende twee poules op (in alfabetische volgorde):

 

  • Blauw-Wit (A), GG/IJskoud de Beste, KZ/Thermo4U, LDODK/Rinsma Modeplein, Oost-Arnhem, PKC/Vertom

 

  • Dalto/Klaverblad Verzekeringen, DOS’46, DVO/Accountor, Fortuna/Delta Logistiek, KCC/CK Kozijnen, TOP/LITTA

 

Overige klassen

Ook voor de overige klassen wijst het KNKV, in afwachting van de persconferentie van 8 december, naar de gecommuniceerde routekaart. Op een later moment zal voor alle scenario’s de promotie- en degradatieregeling gepubliceerd worden.

 
Share