Club nieuws

Koog Zaandijk - TOP (20-16)

TOP verspeelt kans op titel
Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag de belangrijke confrontatie tegen Koog Zaandijk op het programma. De ploeg uit Koog a/d Zaan stond op de eerste plaats in de overgangsklasse B en de Sassenheimers stonden daar met 4 punten minder op een tweede plaats achter. Bij eventuele winst zou het gat gereduceerd worden tot 2 punten en met nog drie wedstrijden voor de boeg zou de competitie in ieder geval weer geheel open liggen. Het gewenste scenario kwam voor TOP echter niet uit. In een fletse wedstrijd was het KZ dat de zege naar zich toe trok. Voor de ploeg uit Sassenheim rest niets anders meer dan het seizoen zo goed mogelijk uit te spelen.

Het was KZ dat deze wedstrijd als beste van start ging. Binnen de minuut stond er reeds een 2-0 voorsprong op het scorebord en leek TOP enigszins overrompeld. Deze goede lijn wist de ploeg uit Koog a/d Zaan het eerste kwartier prima door te trekken. Na vijftien minuten spelen keken de Sassenheimers al tegen een achterstand van 9-3 aan en leek de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist te worden. Onder het toeziend oog van een brandend voorjaarszonnetje was het de ploeg uit Sassenheim dat kwam met een offensief. Vooral Sander Harmzen wist in deze fase van de eerste helft de korf gemakkelijk te vinden. Na zon 25 minuten spelen was de achterstand reeds verkleind tot vier punten maar het was jammer dat de definitieve aansluiting maar niet gevonden kon worden. Het waren vooral onnodige fouten van TOP zijde waardoor KZ de voorsprong tot de rust uiteindelijke toch gemakkelijk wist te behouden , 14-9.

De tweede helft startte voor de Sassenheimers uiterst hoopgevend. Door prima scores en bij vlagen uitstekend spel werd KZ het vuur aan de schenen gelegd. Na 15 minuten spelen was er bij een stand van 16-15 zelfs weer sprake van een echte wedstrijd. TOP wist op dit moment echter niet door te drukken. KZ concentreerde zich op het spelen van lange aanvallen en kon dit ook waarmaken door de juiste personen in de rebound te zetten. TOP daarentegen verviel in het maken van teveel fouten en drie minuten voor tijd was de het verschil reeds opgelopen tot twee punten 18-16. In deze uiterst belangrijke slotfase werd aan TOP zijde notabene ook nog een cruciale strafworp gemist. De laatste paar minuten wist KZ het thuispubliek nog te trakteren op drie snelle treffers waardoor het verlies wel terecht maar enigszins geflatteerd was.

Share