Club nieuws

Jeugd persconferentie

Op donderdagavond 10 november van 19.00 - 20.00 uur vond de Jeugd persconferentie in de bovenkantine van TOP/Quoratio plaats. De jeugd mocht in dit uur het hemd van het lijf vragen bij zowel coach Jan Niebeek en zijn assistent coach Frits Haan als de spelers van de selectie. In totaal waren er 25 kinderen aanwezig in de leeftijd van een F-je tot de B-ers. De eerste vraag werd gesteld aan Jan: wat maakt coachen in de League zo leuk? “Werken met spelers die serieus met sport bezig zijn. Daardoor kan je groei doormaken met een team, dat vind ik leuk”. Waarop de volgende vraag luidde: Hoe maak je groei door? Jan: “Plezier hebben in trainen en weten wat je wilt verbeteren of een trainer hebben die weet wat je kunt verbeteren.”

Bart stelde een vraag aan het hele eerste en vroeg wat de leukste wedstrijd tot nu toe was. Dat was voor iedereen verschillend. Voor Barbara was dat de finale in de Ziggo Dome, voor Daniel en Mick was dat de wedstrijd dat TOP voor de tweede keer landskampioen werden in Ahoy en voor Paul was dat de wedstrijd met de meeste doelpunten, namelijk de thuiswedstrijd tegen LDODK waar top won met 40-25. Assistent coach Frits gaf het mooiste antwoord van de avond, namelijk: “mijn mooiste wedstrijd met TOP/Quoratio moet nog komen. Ik hoop dat we dit jaar met dit team weer de finale in de Ziggo Dome mogen spelen en winnen. Dan is dat mijn mooiste wedstrijd.”

Naast de serieuze vragen over de sport, kwamen ook de grappige, persoonlijke vragen voorbij. Thymen stelde de vraag aan Celeste: Heb je een huisdier? “Nee, nu niet. Ik zou graag een kat willen. En een tijdje geleden heb ik huisdieren van Jet gehad. Twee goudvissen, maar die zijn er helaas niet meer.” Ook kwamen wij er tijdens de Jeugd persconferentie met de vraag van Jenny achter dat Jan Niebeek graag zelf nog een balletje richting de korf gooit. Hij speelt namelijk in het zesde van Blauw-Wit.

“Kunnen jullie de Dab?”, was de vraag van Wendy. Alle spelers inclusief de coach en assitent coach kenden de Dab, maar Wessel moest hem even voor doen en heeft beloofd de Dab te doen bij zijn eerste goal in de wedstrijd. Dus Wessel, oefen nog maar even goed! Pepijn vroeg aan coach Jan hoeveel doelpunten er vorig jaar gemaakt zijn door TOP 1. Jan dacht aan 550 doelpunten. Het aantal doelpunten dat Jan ernaast zat gedeeld door tien, zoveel keer moest Jan de Dap doen. Kees kwam met het verlossend antwoord. Het eerste had vorig jaar namelijk maar liefst 508 doelpunten gemaakt. 42 doelpunten zat Jan ernaast en dus moest hij samen met de kids vier keer de Dab doen. En dat ging hem goed af.  

Tot slot werd er een teamfoto gemaakt, inclusief een gezamenlijke Dab, mochten de kids hun laatste vragen stellen aan de spelers en coaches en werden handtekeningen uitgedeeld. Toen was de persconferentie alweer voorbij en gingen de kids met een heerlijk zakje chips naar huis.  

 
Share