Club nieuws

Hoogkerk - TOP (8-15)

T.O.P. pakt punten tegen Hoogkerk
Afgelopen zaterdag stond er voor de korfballers uit Sassenheim een fikse onderneming op het programma. De wedstrijd in de derde speelronde van de overgangsklasse C  was namelijk in en tegen het Groningse Hoogkerk. Van tevoren werd gedacht dat dit een ploeg was waar wel degelijk rekening mee gehouden moest worden. Afgelopen woensdag wisten de Groningers namelijk met ruime cijfers te winnen van Blauw Wit uit Heerenveen.  Een ploeg die in korfballend Nederland toch goed staat aangeschreven. Aangezien de ploeg uit Sassenheim een wat magere seizoensopening kende werd de wedstrijd in Groningen dan ook gezien als een goede graadmeter. Alle verwachtingen die dagen voor de wedstrijd waren gewekt vielen toch ietwat tegen. Hoogkerk kon de Sassenheimers vanaf het eerste fluitsignaal niet bijbenen en werd op een prachtige en zonnige zaterdagmiddag redelijk gemakkelijk van de mat gespeeld.

Onder toeziend oog van een behoorlijk aantal toeschouwers begon TOP- net als vorige week tegen WION- scherp en gedreven aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren was de stand 0-2 in het voordeel van de ploeg uit Sassenheim door prima doelpunten van Stanley Larde en Bregtje van Drongelen. Deze uitstekende start kreeg in de eerste helft een passend vervolg. Verdedigend stak de organisatie prima in elkaar en werden weinig kansen weggegeven. Aanvallend werd er over veel schijven naar kansen gezocht en deze werden zeer regelmatig gevonden. De score was in 20 minuten dan ook reeds opgelopen naar een 1-6 stand en opgemerkt moet worden dat de afronding in veel gevallen toch nog te wensen overliet. Na de eerste 35 minuten was de stand reeds opgelopen tot 2-9 en was de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd eigenlijk al bepaald.

Na de thee en onder het toeziend oog van een heerlijk zonnetje begon de tweede helft. De ploeg uit Groningen liet direct merken nog te geloven in een goed resultaat en leek er de eerste minuten een wanhoopsoffensief uit te persen. De ploeg uit Sassenheim bracht de stand nog op 2 - 10 door een schot vlakbij de korf van Sander Harmzen, maar enkele minuten later had de ploeg uit Hoogkerk het gat verkleind tot 4-10. Na deze doelpuntrijke beginfase brak er een periode van stilte aan bij beide ploegen. Een kwartier lang werd de korf niet gevonden. Zoals vaker deze competitie hadden de spelers en speelsters van TOP de grootste moeite tot scoren te komen. Legio grote en kleine kansen die met creatief en verzorgd spel werden gecreeerd konden in deze fase maar niet afgerond worden. Hoogkerk kon hier weinig tegenover stellen waardoor de wedstrijd qua scorend vermogen langzaam afzakte naar een wat armoedig niveau. Het laatste gedeelte van de partij kabbelde- met af en toe een score- dan ook geleidelijk naar het laatste fluitsignaal dat zou klinken op een 8-15 stand.

Volgende week speelt TOP een thuiswedstrijd tegen Rodenburg. Aanvang 15.30 uur

Share