Club nieuws

Het doek is gevallen

Degradatie uit de Korfbal League is een feit. Na een moeizaam verlopen fase in de degradatiepoule en een complete off-day in de midweekse wedstrijd tegen Blauw-Wit werd de laatste kans om nog uitzicht te houden op behoud niet gegrepen door het verlies van 18-17 tegen KCC/CK Kozijnen.

Coach Leon Braunstahl was voor de wedstrijd heel duidelijk: “Het is een must om te winnen, want bij verlies is het klaar. Bij winst hebben we het ook niet meer in eigen hand meer, maar met de borst na voren en de juiste instelling willen we een TOP-waardige wedstrijd laten zien”. Voor tegenstander KCC/CK Kozijnen was winst ook cruciaal voor rechtstreeks lijfsbehoud.

 

Nerveus begin

In een volle sporthal in Capelle aan de IJssel was het een nerveus begin, vooral bij TOP. De energie leek nog niet in de ploeg te zitten en spelers waren zoekende naar juiste combinaties. Het was KCC met het eerste doelpunt (strafworp) en al snel daarna viel de 2-0. Barbara, die afgelopen week haar 200e duel in de Korfbal League speelde, scoorde de eerste goal voor TOP. Beide ploegen speelden in het eerste kwartier slordig en TOP werd vaak tot moeilijke kansen gedwongen door het sterke verdedigen van KCC. KCC liep uit naar 7-2, vanaf dat moment ging het in scorende opzicht beter lopen bij TOP. Frank nam na het moeizame begin TOP bij de hand en ging scoren. De vakwissel van Nick Pikaar naar het andere vak pakte goed uit. Nick schoot gelijk raak en TOP kroop dichterbij. Vanaf 10-6 scoorde TOP driemaal op rij (Frank, Maayke en Barbara) en de achterstand was nog maar 1 doelpunt. Het harde werken werd helaas niet beloond met de gelijkmaker, door slordigheden liep KCC weer uit naar 12-9. TOP was strijdvaardig en de spanning was voor iedereen voelbaar. Het was geen goede wedstrijd, daarvoor stond er voor beide teams teveel op het spel. Een rommelige slotfase van de eerste helft met 2 groene kaarten en een gemiste strafworp door KCC pakte TOP goed op en net voor rust waren het Frank, met alweer zijn 5e  en Barbara, die de ruststand op 12-11 bepaalden. De wedstrijd lag daardoor weer volledig open.

 

Alle kans

Na rust opende weer KCC de score, maar Frank was moeilijk te stoppen en zorgde met twee goals voor de eerste gelijke stand: 13-13. KCC scoorde echter gelijk weer in de eerste tegenaanval. Nick en Milou zorgden voor de eerste voorsprong op het scorebord. Zou het dan toch … KCC leek te breken, want TOP was op dat moment de betere ploeg. Maar helaas, zoals het hele seizoen al het geval is kon TOP op dat moment niet doordrukken en had een veel te laag rendement. Kansen waren er genoeg, maar tekenend o.a. dat alle vrije ballen werden gemist. KCC knokte zich weer terug en wist op de belangrijke momenten wel te scoren. Frank  zorgde met zijn 8e goal de laatste voorsprong. KCC kwam wederom in de tegenaanval gelijk en een discutabele strafworp betekende alsnog de overwinning voor KCC. Daarmee werd het lot definitief bezegeld. TOP had zich strijdvaardig getoond, maar is strijdend ten onder gegaan. TOP degradeert uit de Korfbal League en zal volgend seizoen uitkomen in de nieuw te vormen Tussenklasse.

 

Doelpunten TOP/LITTA: Frank 8, Barbara 3, Nick 3, Milou 2, Maayke 1.

Share