Club nieuws

Happening in de Wasbeek ( en de day after)

Vooraf was het al aangekondigd maar het is altijd afwachten of zo iets ook uitkomt. Aan de voorbereiding van de vele mensen had het niet gelegen. Je hoopt om een zo goed mogelijk inzet van de spelers en speelsters van het Nederlands team en een goede toeloop van het publiek. Maar een happening is het geworden.

Ruim voor het aanvangstijdstip van de clinic was een groot deel van de Nederlandse selectie al bezig met de jeugdleden van TOP.

Vanaf 19.00 uur nam Jan Sjouke van den Bos (de bondscoach) de microfoon ter hande. De jeugd was verdeeld over 12 korven met bij iedere korf een international. Vele leuke technische oefeningen werden vertoond en getracht na te doen. Halverwege werden de jongste aspiranten vervangen door de A-en B jeugd.

De 1 tegen 1 situatie kwamen hier ook aan de orde. Het was prachtig om te zien hoe een Yorrick Thoms en Ivo van der Kwast goede verdedigende acties uitvoerden tegen de grote internationals. Een zeer zuiver schietende Esther Passchier was een lust voor oog. Al met al een zeer geslaagde clinic waarbij de jeugd het prima naar de zin heeft gehad mede door de zeer enthousiaste instelling van de internationals. Nogmaals dank aan de hoofdsponsor van deze clinic HARMZEN ACCOUNTANTS TE AMSTERDAM.

Het grote werk moest beginnen. De Wasbeek was inmiddels volgelopen met ruim 500 toeschouwers. Voor aanvang van de wedstrijd werd er in stijl afscheid genomen van Marion Broekhuizen die vele jaren het TOP1 gezicht mede heeft bepaald. Met licht uit en spot aan begon deze oefenwedstrijd van het Nederlands team ter voorbereiding op het WK in Brno.

Een zeer verdienstelijk spelend TOP maakte het Nederland best lastig waardoor Nederland niet het door hun gewenste niveau haalde. Mooie duels van Daniel Harmzen en Tim Bakker, waarbij Daniel de meeste duels won, waren de spaarzame hoogtepunten van de wedstrijd.

Een verdienstelijke 11-16, of was het toch 12-16, nederlaag was het resultaat. Zeker verdienstelijk wetende dat Nederland de volgende dag de vloer aanveegde met KVA ( 34-4).

Een klein smetje was het dat de scheidsrechter onvoldoende aanvoelde dat het hier om een oefendemonstratiewedstrijd ging en het ons aller Oranjegevoel iets te veel aantrok. Maar toch ook hij bedankt voor zijn bijdrage aan deze happening.

Ook hier dank aan de CLUB VAN 100, de club die zoveel leuke acties en investeringen doet ten bate van de gehele club, die de wedstrijd financieel mogelijk maakte.

Vele mensen hebben bijgedragen tot het welslagen van deze dag. De supportersclub(onder aanvoering van ICE met zijn geweldige nieuwe muziekinstallatie) voor de geweldige ambiance, de TPC medewerkers voor de innerlijke verzorging en het gezellige samenzijn na afloop in de kantine, de fotograven, de filmmaker, de Wasbeek medewerkers, de speaker, de jonge scorebordmedewerksters, mijn medeorganisatoren en last but not least de overige sponsors die een financiele bijdrage hebben geleverd om e.e.a. mogelijk te maken.

Dank aan INGENIEURSBURO FAAS @VAN ITERSON, WESTERBEEK BULB COMPANY, QFC TE HAARLEM, BLOEMENBOETIEK DE VOS EN KAMSTEEG AUTOLEASE TE LEIDEN.

De day after was enigszins teleurstellend. Slechts 2 van de 8 teams die deelnamen aan de clinic wisten de volle winst te behalen. Daar waar de A2 en de B1 aan de verwachtingen voldeden lukte het de met name de A1 en de D1 niet om hun belangrijke wedstrijd in winst om te zetten.

Share