Club nieuws

Goed geslaagde Club van 100 avond

Op vrijdagavond 12 februari was de jaarlijkse (feest)avond van de Club van 100. Zo’n zeventig TOPPERS kwamen af op het zeer interessante programma van de avond. “Een kijkje in de keuken van TOP”.

Onder leiding van Jan Niebeek heeft een zestal sprekers een tipje de sluier opgelicht wat hun bijdrage aan de directe organisatie rondom de selectie van TOP. En daar gebeurd nogal wat, veelal door vrijwilligers. Organisatie van de TOPSport Commissie, de Team Manager en de taken van de KL-Managers. Karin Heppener heeft als één van de KL-Managers een hele lijst van bezigheden beschreven waar zij samen met Patricia Blauw bij iedere thuiswedstrijd van TOP/Quoratio 1 en 2 voor komen te staan. Tevens realiseren zij zich dat er bij eventuele kruisfinales en Zigo Finale in april en nog veel meer op hun afkomt.

Mentaal en fysiek. Stanley Lardé heeft d.m.v. zijn presentatie duidelijk gemaakt hoe fysieke trainingen worden opgebouwd, die hij samen met Silvia Hofman twee keer per week aan de selectie geeft. Daarnaast werd a.d.h.v. een aantal voorbeelden duidelijk wat voor invloed voeding heeft op prestaties en herstel van het lichaam na een wedstrijd of training. Op tijd je rust pakken is ook een bewezen feit dat dit goed is voor je geest en lichaam, mijn favoriet bijv. de powernap begin van de middag is heel goed voor jeJ. Zeer leerzaam wat ook in het dagelijks leven goed van toepassing kan zijn.

Patrick Blauw van The Champion Coach pakt de mentale trainingen aan. Tevens maakt Jan Niebeek gebruik van zijn analyses, die mede bepalend kunnen zijn voor de samenstellingen van de vakken.

Cees Zuurmond heeft op deskundige wijze aan de aanwezige laten zien wat het inhoudt om de statistieken tijdens een wedstrijd bij te houden. Duizenden aanslagen per wedstrijd waarbij niet alleen de doelpunten worden  genoteerd, maar ook de doelpogingen, wat voor doelpunt, aanvallende en verdedigende acties, rebounds etc. A.d.h.v. deze statistieken kan Ad Slobbe laten zien bijv. alle aanvallende acties van Nick achter elkaar laten zien. Tevens is de “Live score” app van de KNKV afhankelijk van de invoeringen van die Cees doet, die staan in rechtstreek contact.  André Kager heeft  het publiek geprobeerd uit te leggen wat de video crew allemaal doet, wat er met de beelden gedaan kan worden, wat een regie van de beelden allemaal inhoud, schakelen, herhalingen, standen, gebruikmakende van de statistieken. Al met al een zeer indrukwekkend staaltje van techniek,  samenwerking, gedrevenheid en passie van deze groep vrijwilligers. De technische staf maakt van de beelden en statistieken veel gebruik, analyseren van de eigen wedstrijden, maar ook worden wedstijden van tegenstanders d.m.v. deze tools geanalyseerd en worden bepaalde tactieken en opdrachten voor een wedstrijd bepaald.

Het was een erg leerzame avond waarbij veel informatie werd gedeeld met dank aan de sprekers!

De kennisquiz met vragen over  8 jaar TOP/Quoratio in de Korfbal League. De quiz is gewonnen door het team “Ziggo Dome”, André, Reno, Chris, Tim, Nicole en Sandra hebben hiermee een kaartje voor de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome op 16 april.

Tot slot werd natuurlijk ook nog het Wild Weekend in de Achterhoek voor twee personen verloot. Ons trouwe Club van 100 lid Henry Holster is dit keer de gelukkige winnaar. Het weekend is ook deze keer besproken bij Hotel Restaurant Stad Munster in Winterswijk.

De Club van 100 met ruim 160 leden bestaat dit deze zomer 10 jaar! Daar zijn we trots op en daar mogen alle leden van de Club van 100 ook trots op zijn. We gaan dat de komende zomer op gepaste wijze vieren. Later hierover meer.

 

Tot slot nog een woord van dank aan de mensen die voor de drankjes en hapjes hebben gezorgd deze avond, Wouter, Dick Anholts, Chris Germans en Hanneke Westerbeek.

Club van 100

Share