Club nieuws

Gerben Donker nieuwe hoofdtrainer TOP/Quoratio A1

Gerben Donker is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van TOP/Quoratio A1. De staf van de juniorenselectie is hiermee compleet. De 37-jarige Gerben vormt samen met Stanley Lardé het trainersduo voor de A1. De TC Topsport denkt in Gerben de ideale opvolger van Sander Harmzen te hebben aangesteld. De intentie is uitgesproken om meerdere seizoenen met elkaar door te gaan.

Gerben is momenteel voor het tweede jaar hoofdtrainer van KIOS 1 uit Nieuw-Vennep welke uitkomt in de tweede klasse. Gerben heeft een rijk korfbalverleden bij KIOS. Hij is daar z’n hele jeugd uitgekomen en speelde vervolgens in het eerste team. Na zijn actieve spelerscarrière is hij als trainer/ coach van het tweede team aan de slag gegaan. In het seizoen daarop (2013/2014) werd Gerben als hoofdtrainer van KIOS 1 aangesteld. Tegelijkertijd volgde Gerben de KT4 opleiding van het KNKV. Daar heeft Gerben veel bijgeleerd over de korfbalsport en topsport in het algemeen. De opleiding werd met resultaat afgerond, want het felbegeerde diploma werd behaald. Na twee succesvolle seizoenen bij KIOS 1 is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Gerben kan niet wachten om met de junioren van TOP aan de slag te gaan.

Gerben stelt zich voor

In het dagelijks leven ben ik gymdocent op de Rietveldschool in Badhoevedorp en de Zwanebloem in Zwaanshoek. Ik ben getrouwd met Jeanet en vader van Lara (8), Kim (5) en Twan (3) die alle drie bij KIOS korfballen. Ik heb inmiddels veel trainerservaring opgedaan bij KIOS. Ik ben als jeugdtrainer van verschillende jeugdteams actief geweest en zoals hierboven aangegeven twee jaar als hoofdtrainer van het vlaggenschip. Ik denk dat mijn spelopvatting goed aansluit bij de junioren van TOP.  Ik kijk dan ook erg uit naar de overstap naar TOP/Quoratio en hoop een geweldige en succesvolle tijd te hebben in de samenwerking met Stanley en de juniorengroep.

 

Wij wensen Gerben heel veel succes toe en kijken uit naar een prettige samenwerking.

TC Topsport 

Share