Club nieuws

Gelukkig en Gezond 2022

Ook dit is 2G om maar met de deur in huis te vallen! Helaas kan het bestuur jullie geen Nieuwjaarsreceptie aanbieden, vandaar via deze weg de Nieuwjaarswensen.  

Bij een "nieuwjaarsspeech" hoort ook een terugblik over het oude jaar. Wat kan ik daar over vertellen zonder te veel in herhaling te vallen en oppassen dat ik niet heel somber word. Laat ik daarom proberen zoveel mogelijk de leuke dingen eruit te halen, de gebeurtenissen die het korfballen en het verenigingsleven zo leuk maken en ik ga proberen na deze ene keer het woord Corona of Covid 19 niet meer te noemen!

Door de inspanningen van de Technische commissies hebben onder lastige omstandigheden en regelgeving in het voorjaar veel van de trainingen buiten plaatsgevonden. Uiteraard jammer dat de kantine gesloten moest blijven en dat er alleen toegang was voor spelers, trainers en coaches. Maar wat hebben de kids genoten van de trainingen en onderlinge partijtjes. De Korfbal League mocht gelukkig wel doorgaan, 2 poules van 6, veel testen van spelers en begeleiders, de moed er in houden. Geen publiek toegestaan, helaas na de trainingen en wedstrijden allemaal direct naar huis. Maar wel hebben we kunnen genieten van de Livestream uitzendingen!

Na de zomer vakantie konden we weer ‘los’, het leek erop dat we het lek boven water hadden. De competitie ging van start, kantine weer voorzichtig open en we hadden weer volle terrassen en gelukkig konden ook de ouders en opa’s en oma’s weer komen kijken. De eerste helft veld ging goed, we hadden mooi weer en iedereen genoot er zichtbaar van.

Doordat er bij de selectie wisseling van de wacht had plaatsgevonden onder de spelers en trainers en we nog steeds blessures hadden, stond er opeens een hele nieuwe selectie met een heel andere technische staf. Onder ‘ THE NEW WAVE’ is deze groep van start gegaan. De groep met veel (eigen) jeugd is zeer enthousiast van start gegaan, weliswaar komen we tegen de top iets tekort, maar een stijgende lijn is zeker te zien en vol vertrouwen spelen we nu de Korfbal League. Helaas toch ook weer zonder publiek.          

Voor velen van jullie gebeurt er op het eerste gezicht niet zoveel nu we weer gesloten zijn, maar vergeet niet dat er op de achtergrond veel commissies met hun vrijwilligers bezig zijn met hun taken en voorbereidingen. De Kantine commissie die graag het nieuwe gezondere assortiment wil introduceren, de aftrap hiervoor is al een paar keer uitgesteld. De Commerciële commissie die met BC events en met ‘HNK aan tafel’ sessies in de startblokken stond. Onze supportersclub vol plannen, nieuwe spandoeken, volle bussen, noem het maar op. Ook die zullen nog even moeten wachten. De ACJ heeft gelukkig wel een paar evenementen voor de jeugd kunnen organiseren die wel doorgingen. En ook de TCJ kreeg het voor elkaar trainingen en onderlinge partijtjes te organiseren. De media crew niet te vergeten, zij zijn bij alle thuiswedstrijden van de selectie hard aan het werk om de livestream uitzendingen te realiseren. Onze KL Manager met zijn stewards moeten ook aanwezig zijn tijdens de thuiswedstrijden om alles in goede banen te leiden.

Hulde aan al onze vrijwilligers.

Wat gaat 2022 ons brengen? Veel zal afhangen van de komende persconferentie, gaan de scholen weer open, blijven de besmettingscijfers dalen. Het is allemaal spannend. TOP is er klaar voor, hopelijk mogen we weer in de zaal gaan trainen of desnoods buiten. De commissie voor het ‘Walking Korfball’ staat in de startblokken. Zodra we weer mogen kan ook dat van start gaan. Op de TOP-site wordt hierover meer gepubliceerd. 

Ik hoop op een mooi 2022 met veel korfbalplezier, TOPkamp, Schoolkorfbal, Paasfestijn, Junioren Fun, toernooien, volle tribunes, volle kantines en druk TOP/LITTA sportcomplex.                                           

Ik wens iedereen een Prettige Jaarwisseling en een Voorspoedig, Sportief en Gezond 2022

Ruud Westerbeek

 

   

Share