Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Geen finale ...

De derde wedstrijd die de beslissing moest brengen welke ploeg naar de finale zou gaan, was eigenlijk geen moment een wedstrijd. PKC/Vertom was TOP/LITTA op alle vlakken de baas en legde de basis voor de overwinning al in een sublieme eerste helft. PKC dicteerde het spel en met een hoog afrondingspercentage (boven de 40%) was er bij rust al een voorsprong van 17-9. De tweede helft startte TOP iets beter, maar de doelpunten en daarmee de aansluiting bleven uit. PKC nam het initiatief weer over en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Eindstand 29-19.

 

Bij TOP startte Julia weer in de basis, één van de weinigen van TOP die een goede wedstrijd speelde. TOP verdedigde te slap in de beginfase en kreeg daardoor doelpunten te gemakkelijk tegen. Aanvallend liep het niet en het spel zag er heel rommelig uit. PKC gaf veel druk bij vooral de dames van TOP, waardoor ze moeite hadden om vrij te komen. Na de 6-2 van de jarige Mick zagen coaches Leon en Bas zich genoodzaakt om een time-out te nemen.

Iedere keer als TOP scoorde, schoot PKC in de aanval die erop volgde ook. Bij PKC lukte bijna alles. TOP kwam geen moment dichterbij. Tim werd nog voor rust gewisseld door Stan Postma. Frank verhuisde naar het andere vak. Maar helaas brachten deze wissels geen ommekeer. De ruststand van 17-9 was veelzeggend.

TOP startte de tweede helft energiek en de 17-10 en 18-11 waren dan ook voor onze toppers. De inbreng van Thimo in de aanval leverde ook een goal op. Het was echter PKC "in de flow" die vervolgens weer vijf keer op rij scoorde. PKC speelde daarna een gewonnen wedstrijd en nam wat gas terug. Hierdoor kon TOP de schade nog enigszins beperken, maar de grootste nederlaag in een play-off wedstrijd was wel een feit. Eindstand 29-19, een meer dan verdiende overwinning voor PKC.

 

Celeste Split: “We hebben continue achter de feiten aangelopen. In de tweede helft weet je dat er een moment komt dat de doelpunten minder makkelijk vallen, maar het lukte ons niet om dichterbij te komen. We hebben onder ons niveau gespeeld en dit verlies doet pijn”.

 

Doelpunten TOP/LITTA: Mick (4), Julia (4), Frank (3), Barbara (3), Nick (2), Celeste (2), Thimo (1)

 


 

DE WEDSTRIJD OP EYECONS

 

SAMENVATTING NOS

 


 

Share