Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Geen European Korfball Tour voor PKC en TOP

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft woensdag bekendgemaakt dat ook de European Korfball Tour dit korfbalseizoen geen doorgang vindt. De finaleronde van deze experimentele clubcompetitie zou van 11 tot en met 13 februari in Nederland gespeeld worden en PKC/Vertom en TOP/LITTA zouden de twee Nederlandse deelnemers aan dit toernooi zijn.


De European Korfball Tour was door de IKF in het leven geroepen ter vervanging van de Europese clubtoernooien (Europa Cup en Europa Shield), die vanwege de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus waren gecanceld. Naast Nederland zou ook België twee teams voor de finaleronde afvaardigen, Portugal en Duitsland zouden allebei met één deelnemer present zijn en voor de overige twee finaleplekken zou in de voorronde worden gestreden. In nauw overleg met het KNKV, dat daarbij PKC en TOP betrok, heeft de IKF nu besloten de European Korfball Tour af te gelasten.

 

‘Niet realistisch’
“Kijkend naar de huidige coronasituatie in Europa en de verwachtingen voor de komende maanden, is het niet realistisch om te geloven dat zaken dusdanig zullen verbeteren dat het dan mogelijk is om een succesvol en veilig evenement neer te zetten’, zo schrijft Gert Dijkstra (IKF Competition Committee) aan de deelnemende landen.

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “Zo’n toernooi zou een Europees feestje moeten zijn en momenteel is daar helaas geen zicht op. Geen publiek, geen kantine open en waarschijnlijk maar weinig landen, waar dan alweer competitie gespeeld kan worden. Het KNKV organiseert graag, zeker met dit veelbelovende format, de European Korfball Tour in 2022.”

Meer over het niet doorgaan van de European Korfball Tour lees je op de website van de IKF.

Share