Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Gam(bl)enight voor D- en E-ers

Vrijdag 12 oktober was de eerste jeugdactiviteit van het seizoen: de Gam(bl)enight voor D- en E-ers. De kantine was omgebouwd tot een soort speelhal en bij binnenkomst kreeg je allemaal een zak met 30 munten. Er waren 9 spellen waar je op verschillende manieren een gokje kon gaan wagen en je kon zelf kiezen wanneer je welk spel ging doen.

Er waren de bekende gokspellen zoals roulette, blackjack (21-en), pokeren en yathzee (onder de kampgangers zeker bekend). Maar er was ook bijv. de slakkenrace. Zes gekleurde houten slakken moesten een race afleggen. Door 2 munten in te zetten kon je een slak kiezen. Vervolgens werd er met een gekleurde dobbelsteen gegooid en mocht de slak van de gegooide kleur een stap vooruit. Welke slak als eerste eindigde, won de inzet van alle spelers bij elkaar. Dan was er de sjoelmat. Op de mat waren verschillende vlakken met punten aangegeven. Hier moest je met 5 stenen proberen een zo hoog mogelijk aantal punten te gooien. Je kon iemand uitdagen door te zeggen dat jij het hoogste aantal punten zou scoren. De ander kon de uitdaging aannemen als hij dacht meer punten te gooien. Degene die het hoogst aantal munten inzette, mocht als laatste gooien. Bij winst was de hele inzet voor jou. Er was nog een spel waarbij je iemand uit kon dagen, dit speelde je met zn drieen: de klimkabouter. Een soort toren van Pisa, maar dan met kabouters die je in een boom aan elkaar moest hangen. Drie kleuren kabouters, wie zo lang mogelijk door kon gaan zonder dat zijn kabouter viel, had gewonnen en won de totale inzet. Hierbij mocht degene die het hoogst inzette, het eerst beginnen. Het is een drietal zelfs gelukt alle kabouters aan elkaar te hangen! Dan was er nog een kaartspel: loterijen. Dit was bij een vast groepje meiden erg populair. Tussendoor werd er nog aan het Rad van Fortuin gedraaid. Voor 2 munten kon je een nummer kopen. Op het rad stonden 24 nummers, er werd 3x gedraaid. Viel het op jouw nummer, dan kon je een flink aantal keren je inzet terugwinnen. Na 2 uur spelen, waren er toch wel wat blut, maar er waren ook uitpuilende zakken bij. Helaas… de munten moesten allemaal achterblijven in de kantine. Het was een zeer geslaagde avond met meer dan 40 kinderen en ook trainers en coaches. Ook alle spelleiders nogmaals bedankt voor jullie enthousiaste inzet. Op de site vinden jullie nog wat leuke fotos van deze avond.

D- en E-ers: onthoud vast jullie volgende activiteit: vrijdag 4 januari (laatste week van de kerstvakantie) een nieuwjaarsdisco voor alle jeugdleden!

Share