Club nieuws

Excelsior - TOP (9-8)

T.O.P. verliest laatste wedstrijd van Excelsior

Op een winderig veld in Delft verloor T.O.P. in de laatste veldwedstrijd van dit seizoen nipt van Excelsior (9-8). De wind bepaalde grotendeels deze einduitslag. De strijd om het kampioenschap in de Overgangsklasse B zal nog een staartje hebben want er zal nog een beslissingswedstrijd tussen Excelsior en Vriendenschaar moeten worden gespeeld.

Voor de korfballers uit Sassenheim stond er eigenlijk de laatste weken al niet veel meer op het spel; de veldcompetitie kon worden uitgespeeld zonder gevaar voor degradatie of kans op promotie naar de Hoofdklasse. De tegenstander uit Delft kon echter nog alles winnen, maar was daarbij afhankelijk van koploper Vriendenschaar. Het door Excelsior gewenste scenario kwam zaterdag uit: er werd gewonnen van T.O.P. en Vriendenschaar verloor in Zeeland van Fortis! Een beslissingswedstrijd tussen Vriendenschaar en Excelsior moet nog gaan bepalen wie er kampioen wordt van de Overgangsklasse.

De wedstrijd tussen Excelsior en T.O.P. was zeker niet hoogstaand en kende een bizar scoreverloop. De wedstrijd werd nadrukkelijk beinvloedt door de straffe wind die deze zaterdagmiddag recht op het onbeschutte veld stond. T.O.P. was daarbij de eerste helft in het voordeel. Tim van der Horst (ingevallen voor de geschorste Daniel Harmzen) en Michael Star, elk met drie goals, en Stanley Larde waren verantwoordelijk voor het bereiken van de 3-7 ruststand in het voordeel van T.O.P.. De Sassenheimers speelde de eerste helft vrijuit, met de wind in de rug, en met de wetenschap dat er toch niets meer viel te winnen.

In de rust werd er vanuit Delft druk getelefoneerd met de spionnen in Zeeland. Vriendenschaar bleek daar in een benarde positie te verkeren. Dit was het signaal voor Excelsior om er in de tweede helft een schepje bovenop te doen. Geholpen door de wind in de rug kwam de thuisploeg moeizaam doch langzaam terug tot 5-7. Daarna was het pas Mascha Nieuwenhuijsen die iets terug kon doen voor T.O.P. (5-8), maar toen was de tweede helft inmiddels al gevorderd tot 20 minuten. Bij een stand van 6-8 werd een doelpunt van Marion Broekhuizen merkwaardig genoeg afgekeurd en dit brak de weerstand van de Sassenheimers. Excelsior kwam terug tot 8-8 met nog vier minuten op de klok. In de slotfase was het een gelukkige treffer (afstandschot) van Excelsior die hen de winst bracht (9-8). Wellicht dat T.O.P. gezien het veldspel de winst meer had verdient, maar de wind en de enorme drive van Excelsior speelde een belangrijkere rol in de einduitslag.

Deze laatste veldwedstrijd stond voor T.O.P. ook in het teken van het afscheid van speelsters Judith Kok en Mascha Nieuwenhuijsen, teambegeleider Jan Kramer en coach Harold Jellema. Zij werden na afloop bedankt en in de bloemetjes gezet door het bestuur.

Nog belangrijker voor T.O.P. waren de gebeurtenissen die eerder deze dag in Sassenheim plaatsvonden. Daar behaalden namelijk T.O.P. senioren 4 het kampioenschap in de reserve 2e klasse. Daarnaast werd ook T.O.P. aspiranten C1 kampioen en wonnen de junioren A1 de belangrijke en beladen wedstrijd van OVVO. Hiermee bereiken zowel de C1 als de A1 van T.O.P. de kruisfinales voor het Nederlands Kampioenschap. Meer informatie over de kruisfinales van de A1 en de C1 is elders te vinden op de website.

Share