Club nieuws

Excelsior - TOP (19-20)

TOP IN SPANNENDE CONFRONTATIE LANGS EXCELSIOR

Na de krappe overwinning van vorige week tegen het sterk geachte DVO uit Bennekom stond er afgelopen zaterdag wederom een pittig duel op het programma. In Delft moest namelijk aangetreden worden tegen Excelsior. Dit team uit Delft had uit zijn eerste 3 duels vijf punten overgehouden en stond hiermee op een keurige tweede plek achter koploper Meervogels en 1 punt boven TOP. Om op de ranglijst de topploegen niet uit het zicht te verliezen moest de ploeg uit Sassenheim dit zware duel eigenlijk winnen. In een zinderende wedstrijd - waarin de spanning tot op het laatstse moment te snijden was- waren het uiteindelijk de Sassenheimers die het duel in hun voordeel beslisten. Door het verlies van lijstaanvoerder Meervogels werd deze zwaar bevochten winstpartij zelfs beloond met de gedeelde koppositie in de Hoofdklasse B.

In een volgepakte sporthal de Buitenhof begon TOP uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Met snel aanvalsspel en een verdediging die weinig kansen weggaf werd Excelsior in het eerste kwartier op een ruime achterstand van 5-1 gezet. Na deze prima beginfase kwam de ploeg uit Delft gedurende de eerste helft knap terug. De Sassenheimers kregen meer en meer moeite om een aanval met een doelpunt te bekronen en de Delftenaren profiteerden daar optimaal van. Vlak voor rust was de stand zelfs weer helemaal in evenwicht, 7-7. Het was echter Bregtje van Drongelen die TOP vlak voor het rustsignaal op een minimale voorsprong zette, 8-9.

De tweede helft was het direct Excelsior dat beide ploegen weer in evenwicht bracht. De ploeg uit Delft leek direct na de thee van plan de wedstrijd te kantelen in hun voordeel. Het was daarom uiterst knap dat TOP dit in deze fase met goed aanvals- en verdedigingsspel wist te voorkomen. Vanaf de gelijke stand na rust was het continu de ploeg uit Sassenheim die op voorsprong kwam en ieder keer was het Excelsior dat kwam met een gepast antwoord. Direct gevolg hiervan was een uiterst spectaculair en zeer spannend wedstrijdverloop tussen twee ploegen die bijna niks voor elkaar onderdeden. Vijf minuten voor tijd was de stand reeds opgelopen tot 18-18 en was het Wendy Plijter die TOP met een bekeken balletje weer op voorsprong zette,18-19. In deze tumultueuze slotfase- waarin de emoties in beide kampen hoog opliepen- was het de ploeg uit Delft die beide teams weer in evenwicht bracht. Met nog een aantal minuten te spelen waren er aan beide kanten kansen temeer om tot scoren te komen maar dit leek niet meer te lukken. 15 seconden voor tijd was het echter Stanley Larde die met een kort schot achter de korf de wedstrijd alsnog in Sassems voordeel besliste, 19-20. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde-uitbarsting in het TOP kamp groot. Een leuke en uiterst attractieve wedstrijd had niet alleen de overwinning, maar ook de gedeelde koppositie in de hoofdklasse B opgeleverd.

Volgende week staat er voor de Sassenheimers weer een pittig uitduel op het programma tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. Aanvang 19.45 uur.

Share