Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Even voorstellen ... Eric en Manon

Tijdens de ALV in november 2022 zijn Manon Zuurmond en Eric de Vos gekozen als nieuwe bestuursleden. Wij stellen hen graag even aan u voor.

 

 

 

Manon Zuurmond is algemeen bestuurslid bij TOP/IAA fresh.

 

Manon is 40 jaar. Na een avontuur van 13 jaar in Maastricht voor opleiding en werk, woont Manon sinds 3 jaar weer in Sassenheim. Hier woont ze samen met Ronald Vos. Manon werkt als medisch illustrator in het LUMC in Leiden. Daarnaast heeft ze nog een eigen bedrijf in (medische) illustraties en vormgeving. In haar vrije tijd sport Manon erg graag. Dit doet ze als toerfietser bij Velocity Ladies (in Lisse) en als triatleet bij Triathlon Vereniging de Bollenstreek. 

 

Toen Manon 15 jaar was verhuisde ze van Leiden naar Sassenheim. Ze verliet Pernix en kwam bij TOP korfballen. Eerst in de junioren, daarna al gauw in de senioren. Dat waren hele fijne jaren volgens Manon. Al snel was Manon actief bij de juniorenraad, de junioren feestcommissie en de kantine commissie.

 

Nadat Manon stopte met korfballen bij TOP bleef ze altijd wel ergens betrokken bij onze vereniging. Ze is bijna 10 keer mee geweest met het TOPkamp als kok. En ze heeft vele supporters shirtjes ontworpen, waar nu nog vele Toppers in rondlopen. In Maastricht korfbalde Manon bij KV Maastricht. En ook daar haalde ze TOP naar toe om leuke toernooitjes te spelen met de lokale Zuid Limburgse korfbalverenigingen. Die fijne jaren bij TOP hebben hun voetafdruk stevig gezet bij Manon.

 

Manon voelt zich erg verbonden met TOP. Samen met alle Toppers hoopt ze onze vereniging zo mooi te houden als ze nu al is.

 

Eric de Vos is de nieuwe voorzitter van TOP/IAA fresh.

 

Eric is 56 jaar, geboren en getogen in Sassenheim en lid van TOP sinds oktober 1976. Eric is getrouwd met Monique en woont sinds 2019 in Noordwijkerhout. In het dagelijks leven is hij zelfstandig IT consultant, projectmanager en trainer. Momenteel is hij werkzaam op een langdurig IT-project in Ierland.

 

Als korfballer is Eric nooit verder gekomen dan TOP senioren 2. Toen speelde TOP nog op het sportveld aan de Menneweg en was korfbal nog in 3 vakken.

 

Vanaf 1990 rolde Eric de organisatie van TOP binnen. Hij werd toen (naar eigen zeggen nogal onverwacht) door Wander van der Zeeuw gevraagd om secretaris van de Jeugd Commissie te worden. Al snel volgde hij Wander op als voorzitter van de Jeugd Commissie (en werd tevens bestuurslid). In 1993 werd Eric gekozen als voorzitter van TOP, met als belangrijkste doel om de verhuizing van de Menneweg naar de Sportdreef soepel te laten verlopen. Daar kwam een hoop bij kijken: nieuwe locatie, nieuw clubgebouw, kunstgras en de introductie van tennis. In het seizoen 1997-1998 verhuisde TOP naar de Sportdreef.

 

In 2001 is Eric gestopt als voorzitter. Hij bleef wel bestuurslid en nog enige tijd voorzitter van de Commerciële Commissie. In 2011 stapte hij uit het bestuur omdat het niet meer te combineren was met zijn werkzaamheden in het buitenland.

 

Eric is ook al vele jaren actief als korfbalscheidsrechter. Na het behalen van zijn scheidsrechters diploma in 1994, is hij nog steeds wekelijks op de velden te zien. In maart 2002 floot Eric de zaalfinale junioren in Ahoy‘ (Deetos A1-DOS’46 A1). Op dit moment is hij nog steeds actief als landelijk scheidsrechter (sinds 2008 een duo met Rene Zwart) in de Hoofdklasse, Hoofdklasse junioren en Reserve Korfbal League.

 

Na 11 jaar afwezigheid is hij weer terug in het bestuur om zijn bijdrage te leveren aan de continuïteit van de vereniging. Eric is trots op deze club en op haar mooie verleden, en heeft zin in de toekomst!

 

 

 
 
Share