Club nieuws

Europacup Warschau 2012

 Woensdag 18 januari vertrekt de selectie van TOP/Wereldtickets.nl na een gezamenlijk ontbijt, per bus rond half 8 s morgens naar Schiphol voor de reis naar Warschau. Aldaar zal worden gestreden om de Europacup voor clubteams. Op woensdagavond vindt de openingsceremonie plaats waar TOP/Wereldtickets.nl als regerend Nederlands Kampioen zaalkorfbal, Nederland vertegenwoordigt.

Donderdagmiddag 19 januari om 14:40 speelt TOP/Wereldtickets.nl tegen de winnaar van de wedstrijd Assessoria Vallparadis – SKK Dolphins Prievidza (uitslag 19 -15, de Catalanen van Assessoria zijn dus de tegenstander van TOP) welke op dinsdag wordt gespeeld.

Op vrijdag staan de halve finales op het programma en wanneer TOP/ Wereldtickets.nl op donderdag wint zal vrijdag om 20:30 uur de halve finale worden gespeeld.

Zaterdagmiddag om 16:00 uur staat de finale gepland. De gedoodverfde finale is die tussen TOP/Wereldtickets.nl en het Belgische Boeckenberg KC. Geen enkele tegenstander mag worden onderschat doch zien wij een reele kans voor het winnen van de Europacup. Ondanks de reisafstand zal TOP/Wereldtickets.nl worden gesteund door een aanzienlijke supportersschare van ruim 60 personen!

Wij zijn er trots op dat, ondanks de grote reisafstand, zo veel supporters meegaan! Terwij de TOP-nieuwsbrief wordt samengesteld, worden de laatste puntjes op de i gezet voor de reis naar en het verblijf in Polen. De overwinningen op respectievelijk NIC/ Alfa College (thuis) en DOS46/ Engeldot (uit) geven een goede uitgangspositie en vertrouwen voor de strijd om de Europacup.

Terugkomst in Nederland
De selectie komt in twee delen terug, dit was door volle vliegtuigen niet anders mogelijk. Het eerste deel van de selectie en staf vliegt zondagmorgen om 6:15 uur terug naar Nederland en komt daar om 8:30 uur aan. Het tweede en grootste deel van de selectie en staf vliegt om 12:55 uur naar Nederland en landt om 15:05 uur. Veel supporters komen later terug dan de selectie. Desalniettemin zal de TOP-kantine geopend zijn van +/- 16:00 uur tot 19:00 uur. In het geval dat we de Europacup binnen hebben gesleept, zullen we de ploeg natuurlijk feestelijk binnenhalen. Via de website van www.kvtop.nl zullen wij hierover updaten, evenals over tussentijdse nieuwsfeiten en updates.

Officiele huldiging
De officiele huldiging zal om 19:00 uur plaatsvinden voor de wedstrijd TOP/ Wereldtickets.nl - KZ/ Hiltex op woensdag 25 januari. We hopen in dat geval op een volle tribune.

We zijn er trots op dat we ondanks de reisafstand een grote supportersschare mogen verwelkomen! Laten we er een groot, sportief rood-wit feest van maken.

Meer informatie is te vinden op de websites www.kvtop.nl (onder het tabblad EC 2012) en https://www.europacup2012.korfball.pl/en/

Share