Club nieuws

Enquete blessure preventie voor junioren en senioren

Beste korfbalspeler en/of -trainer,

Korfbal is een populaire sport in Nederland en wordt door vele leden van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) met veel plezier beoefend. Helaas wordt dit plezier soms verstoord door een blessure. Veel van deze blessures zijn te voorkomen door aandacht te geven aan blessurepreventie. 

Blessurepreventie kan worden bereikt door het gebruiken van preventieve middelen (brace, tape), het doen van een goede warming-up of het uitvoeren van spierversterkende en coördinatie oefeningen.

Daarom wil het KNKV, in samenwerking met VeiligheidNL en AMC/VUmc IOC Research Center, in de komende jaren aandacht geven aan fitheid en blessurepreventie bij korfbalspelers. Om deze doelstelling optimaal te realiseren is het KNKV benieuwd naar de mening van korfbalspelers en/of -trainers. We vragen een korte enquête (circa 5 min.) te beantwoorden over het belang van blessurepreventie en de rol die het KNKV daarin zou kunnen spelen. De gegevens voortvloeiend uit deze enquête worden vertrouwelijk behandeld en dus anoniem verwerkt. Als korfbalvereniging TOP vinden wij het belangrijk om aan dergelijk onderzoek mee te werken. Met de resultaten uit dit onderzoek kunnen we wellicht ons eigen preventiebeleid aanpassen of aanscherpen.

Daarom willen we alle junioren en senioren vragen deze enquête in te vullen.

 

Ga hier naar Enquete

 

Alvast bedankt voor uw tijd en medewerking!

Namens de Medische Commissie TOP

Share