Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Eenvoudige zege TOP/LITTA op DVO/Accountor

DVO uit, altijd lastig en ondanks de onverwachte nederlaag in Driebergen vorige week was niemand op voorhand gerust op het resultaat. Want TOP maakt op de één of andere manier altijd ongekende krachten los bij DVO. TOP had echter dit keer weinig moeite met DVO en dicteerde vanaf het begin de wedstrijd. Na een sterke eerste helft , een hoog rendement en een ruststand van 10-18 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. TOP kon de teugels laten vieren waardoor de eindstand een wat vertekend beeld gaf in een wedstrijd die nooit echt spannend werd.

Bij TOP kwam er afgelopen week helaas weer een damesblessure bij. Julia raakte op de training geblesseerd aan haar kuit en zal de komende weken niet kunnen spelen. Haar vervangster was Roos.

 

TOP startte scherp aan de wedstrijd, want de eerste actie naar binnen van Nick leverde gelijk een strafworp op. Het was ook Nick, wellicht na een hele goede nacht slapen, die topscoorder werd met 8 goals en een hele sterke wedstrijd speelde. Hij zorgde ook voor de 0-2 na een heerlijke als vanouds mooie en lange aanval. Tot 4-4 kon DVO bij blijven, daarna schoot het scoringspercentage van TOP omhoog. DVO had ook wel kansen, maar wist deze onvoldoende te benutten. DVO had geen antwoord op het spel van TOP en bij vlagen liet de ploeg zien waar het weer toe in staat is en dat smaakt naar meer. Celeste was als vanouds zuiver met de vrije bal en haar acties naar binnen. Kortom, voor de thuis kijkende TOP-supporter en hopelijk ook voor de andere kijkers was er veel te genieten. Met rust had TOP al een ruime voorsprong van 10-18.

Na rust hield de coach van DVO tot veler verrassing zijn topschutter Gert Jan Meerkerk voor een tijdje aan de kant. Een goede beslissing, want met de wissel had DVO veel meer rebound, dus meer kansen om tot scoren te komen. Koen van Roekel verscheen nu veel vaker in de spits en hij deed dit met verve. DVO kwam daardoor langzaam wat beter in de wedstrijd en ging beter schieten. TOP begon wat slap aan de tweede helft, maar vond het bij 14-19 weer tijd om een versnelling hoger te schakelen. Er werd een run van 5 goals gemaakt door Celeste, Mick (2x), Barbara en Nick en het verschil was 10 goals (14-24). En dat je Jet niet op twee benen moet laten schieten….. dat zou onderhand bekend moeten zijn, want dat zijn 100% goals. Zo bleef de voorsprong in stand, maar DVO kroop toch langzaam dichterbij. TOP was vooral de laatste 10 minuten minder scherp, speelde slordig met onnodig balverlies. De winst kwam echter nooit in gevaar, maar DVO bleef wel strijd leveren en scoren. Milou en Maayke mochten nog wat minuten maken en dat is altijd leuk voor de ervaring. De laatste goal voor TOP was een mooi jumpshot van Mick. Eindstand 27-31.

 

Doelpunten: Nick (8), Mick (5), Frank (4), Celeste (6), Jet (3), Barbara (3), Paul en Roos. 

 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

 

Share