Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Een mooie seizoensopening voor TOP/IAA fresh tegen Fortuna

Op een snikhete zaterdag in Delft tegen één van de beste ploegen van Nederland spelen, leek op papier een flinke dobber. TOP 1 staat dit seizoen onder leiding van Ruben Boode en Daniel Harmzen. Bij TOP 2 is naast Sten van Poelgeest ook Saskia van Kerkhof aangesloten. TOP/IAA fresh dat vorig jaar opzien baarde door met een brede staf te werken heeft ook dit seizoen voor deze insteek gekozen. Dit is één van de pijlers om het doel na te streven om binnen afzienbare tijd weer onderdeel uit te maken van de Korfbal Leaque. 

Deze zaterdag was dan een ook een mooi moment om na een goede voorbereiding te kijken waar we staan en hoe doe je dat beter dan je te meten aan een ploeg als Fortuna met drie internationals. TOP 2 speelde zeer verdienstelijk tegen landskampioen Fortuna 2, ruststand 10-9 voor Fortuna. In de tweede helft bleef het eigenlijk elke keer 2 punten verschil, toch rook TOP/IAA fresh even aan een goed resultaat. Helaas trok Fortuna 2 aan het langste eind. Geen slechte uitslag van 20-17 waar men verder mee kan.

Ons vlaggenschip moest daarna aantreden met Tim Dekker en Fenna Jagtman in de basis en daarnaast een opvallende naam terug in de hoofdmacht, Sanne Jousma, die een puike wedstrijd afleverde. Fortuna op volle sterkte met internationals Preuninger, Hoek en Lokhorst. Preuninger had een lastige dag tegen Dekker, wat Preuninger, die alle zeilen bij moest zetten een gele kaart opleverde. TOP nam brutaal de leiding en ging rusten met 9 - 13.

Fortuna dacht wellicht de tweede helft op individuele klasse de schade weer in te halen, het tegendeel was waar. Wat gemor op het eigenlijk prima opererende arbitraal duo hielp ze niet. En na 10 - 17 kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Met een 15 - 19 eindstand van een energiek TOP/IAA fresh was het een mooie seizoensopening. Maar... één zwaluw maakt nog geen zomer. Deze zwaluw vloog in ieder geval heerlijk door de zon in Delft.

 

Op naar meer, zaterdag 16 september de eerste thuiswedstrijd tegen Avanti uit Pijnacker.

 

14:00 TOP/IAA fresh 2 - Avanti/Post Makelaardij 2

15:30 TOP/IAA fresh 1 - Avanti/Post Makelaardij 1

 

Share