Club nieuws

DVO - TOP 31-30. Even bellen met...

Zaterdagavond:  DVO/Accountor  - TOP/SolarCompleet 31-30
 
Zondagmiddag even bellen met.... Daniel Harmzen
 


Met Luuk Harmzen.

Dag Luuk! Ik bel voor even bellen met…

Papa! Hier is HWH!

Joooooooooooo!

Ha Daan, goeiemiddag! Over gisteren: Ik was niet en wel verrast.

Waar was je niet verrast over?

Dat DVO won.

En waar was je wel verrast over?

Dat ze dat verrassend deden met 31 doelpunten.

Dat verrast me niks.

Wat niet?

Dat jij dat verrassend vond. Eh… volgen we elkaar nog, eigenlijk?

Laten we het maar even duidelijker maken. Er lezen immers ook mensen mee, hè? Ik gaf DVO dus een goede kans dat ze jullie zouden kunnen verslaan. Maar met 31 doelpunten, dat vond ik wel opvallend.

Het is wel de kern van een samenvatting. Gezien de stand waren wij natuurlijk de favoriet. Maar DVO had meer op het spel staan dan wij en dat motiveerde ze tot een topwedstrijd. Daarin maakten ze meer doelpunten dan wij. Alleen is het inderdaad een tijdje geleden dat we er 31 in een wedstrijd hebben doorgelaten. Onze verdediging is immers het sterke punt, ook dit seizoen weer.

Laten we eerst nog even naar de wedstrijd zelf gaan. Je zegt dat DVO meer op het spel had staan dan wij. Hebben we er met de pet naar gegooid?

Absoluut niet. Hoe je het wendt of keert: de punten waren voor ons niet van belang en dat zal altijd op de een of andere manier zijn invloed hebben. Maar we speelden gisteren helemaal geen slechte wedstrijd, zijn op geen punt echt slecht geweest. Dus moet je de conclusie trekken dat DVO op zijn eigen kracht verdiend gewonnen heeft. Daarvoor krijgen ze terecht complimenten.

Achteraf hebben ze er weinig aan…

Je weet dat ik nooit te veel over andere clubs wil praten maar soms lokt de situatie het wel uit. Als je als DVO laat zien dat je zo kunt spelen en toch op plaats 9 staat, dan moeten ze echt in de spiegel kijken waarom wat tegen ons wel lukt, zo weinig in andere wedstrijden niet lukt. Het is mijn zaak niet maar met zo veel kwaliteit in de ploeg verdien je beter dan een promotie/degradatiewedstrijd.

Dus had KCC die moeten spelen?

Dat wil ik ook niet zeggen. Die winnen hun eigen wedstrijd en als ze zich maar een beetje bij elkaar houden redden ze het in de wedstrijd tegen DVO. Dan hebben ze zich op eigen kracht gehandhaafd en daar passen ook complimenten bij.

DVO won terecht dus terwijl wij niet slecht speelden. Hoe zit het dan met die 31 tegengoals?

Dat is het leermoment voor ons. DVO haalde een hoog rendement, ook uit moeilijke kansen. Dat was knap maar normaal gesproken kunnen we daar wel mee omgaan. Waarom dat gisteren niet lukte, daar gaan we eens goed naar kijken. Ik heb wel een paar momenten gezien waar we niet helemaal dat deden wat we hadden moeten doen. Nogmaals: het doet niets af aan de winst van DVO maar onbewust kan het zijn dat we vanwege de niet echte noodzaak hier en daar niet helemaal scherp waren.

Het klinkt als een leuke én nuttige wedstrijd.

Dat was het ook. Ik hoorde van onze eigen supporters dat ze zich vermaakt hebben, ook al is verliezen nooit leuk. En voor ons als spelers was dit een fijne wedstrijd met echte tegenstand. De afgelopen weken hebben we die een beetje gemist en tegen Avanti verwacht ik ook niet te veel problemen. Met het oog op de play-offs was gisteren dan ook wel een lekkere wedstrijd.

Was er verder nog iets belangwekkends te melden?

Wat misschien wel leuk is: we blijken al lang volgers en fans uit het hele land te hebben. Er zijn wat vaste supporters uit Maastricht en Oost-Zaan. Toch leuk als je mensen kunt boeien die niet van nature met je verbonden zijn. En wij zijn natuurlijk blij met alle steun.

Fortuna en LDODK strijden nog om de laatste playoffplaats. Wie moet het worden?

Ik gun het beide clubs. Als ik naar LDODK kijk dan denk ik natuurlijk aan Friso. Ik hoef niet uit te leggen dat ik het hem gun. Aan de andere kant kun je het Mirjam Maltha bij Fortuna natuurlijk ook moeilijk misgunnen. Iemand er die al zo lang bij is, wens je natuurlijk ook weer eens zo’n succes. Gelukkig moeten ze het zelf uitvechten. Wij gaan ons weer met ons eigen proces bezig houden.

En wij gaan het volgen: Tot slot: Ik hoorde ergens dat je stopt na dit seizoen.

Dat klopt. 

Share